• De voorstelling vindt plaats op 10 februari.
• De voorstelling vindt plaats op 10 februari.

Reis om de wereld in 80 minuten

zaltbommel • Hans Visser, Irena Filippova, Arthur Bont en Stan Haywood nemen vrijdag 10 februari theaterbezoekers in De Poorterij mee in een sprankelende 80 minuten durende multimedia-reis om de wereld.

Start en eindpunt is de stad Londen, eind negentiende eeuw. Vanaf die tijd kwam de fotocamera dichterbij de gewone burger. In juli 1888 kwam de Kodak camera op de markt met de slogan 'U drukt op de knop en wij doen de rest'. De vier muzikanten spelen muziek uit verschillende landen en tijden bij de beelden. Zij bespelen blaasinstrumenten, snaarinstrumenten, accordeon en percussieinstrumenten en zingen erbij.

Jules Verne is vooral bekend als de schrijver die de toekomst voorspelde. Hij beschreef in zijn boeken veel zaken, die destijds als fantasie werden beschouwd, maar later in een indrukwekkend aantal gevallen werkelijkheid werden. Hij voorzag een reis naar de maan, die iets meer dan 100 jaar later voor het eerst gerealiseerd werd. Zijn gave om deze voorspellingen te doen berustte echter niet alleen op fantasie. Hij was zeer intelligent en paste wetenschappelijke logica toe.

De voorstelling 'Reis om de wereld in 80 minuten' is een muzikaal beeldverhaal met historische foto's, vrolijke filmbeelden, kleurrijke culturen en prachtige muziek.

Gitarist Hans Visser, die furore maakte met de wereldberoemde groep Flairck, heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in de combinatie van beeld en livemuziek. Met zijn vorige producties World Photo Concert, Hermitage Concert en Doctor Zhivago stond hij in ruim 150 theaters.

q www.de-poorterij.nl