• Er wordt hard gewerkt in de Waluwe.
• Er wordt hard gewerkt in de Waluwe. Foto: Woonlinie

De Fiep is in aanbouw

zaltbommel • Woonlinie is gestart met de bouw van De Fiep: bijna zestig sociale huurwoningen tegenover winkelcentrum Portage.

Het plan bestaat uit twee appartementencomplexen aan de Fiep Westendorplaan. Er komen 47 appartementen met een woonkamer met open keuken en één slaapkamer en twaalf met twee slaapkamers. De kleinere variant meet vijftig vierkante meter, die met drie kamers 65. Ze zijn geschikt voor één- of tweepersoons huishoudens. Beide gebouwen krijgen vier woonlagen. Er tussenin is ruimte voor parkeren en groen. De commerciële ontwikkeltak van Woonlinie, Bouwlinie, voert het project uit. Eind januari is gestart met heien. Als alles voorspoedig verloopt, kunnen de nieuwe bewoners in december 2017 de sleutels in ontvangst nemen. Wie in aanmerking wil komen, moet zich inschrijven bij Woongaard. De huurprijzen zijn nog niet vastgesteld, maar er is - afhankelijk van de inkomenssituatie - huurtoeslag mogelijk.

Tegelijk bouwt Woonlinie ook huurwoningen tussen de Fiep Westendorplaan en de Hogeweg. Dit wordt de Jip en Jannekelaan. Daar komen 28 eengezinswoningen en 18 appartementen. Dit deelproject heet De Vaan.