• Martijn van Eck (rechts) met monteur David.
• Martijn van Eck (rechts) met monteur David. Foto: Janneke Boogaard

EAD Autoservice op nieuwe locatie

gameren • Martijn van Eck is met zijn garagebedrijf EAD verhuisd binnen Gameren. Zaterdag kunnen belangstellenden een kijkje komen nemen.

Van Eck, die al ruim twintig jaar ervaring heeft in de autotechniek, kocht vier jaar geleden Autobedrijf Nell en het daarbij behorende klantenbestand over. De werkplaats huurde hij, maar Van Eck kreeg vorig jaar te horen dat het huurcontract maar met een half jaar verlengd kon worden. Het werd dus tijd om naar een nieuwe locatie om te zien.

Na een spannende en onzekere periode kon Van Eck begin januari de deuren openen aan de Rondgang, de weg tegenover het sportcomplex op het lokale bedrijventerrein. "Uiteindelijk zijn we op een betere locatie terechtgekomen en kunnen we weer vol vertrouwen vooruitkijken", zeggen Martijn en zijn vrouw Bianca van Eck.

Sinds december is er een extra medewerker in dienst. "We hebben werk genoeg, maar het is moeilijk om goede mensen te vinden. We zijn blij met de versterking van David."

De diagnose van elektronische storingen is nog steeds een specialisme van EAD. Andere autobedrijven doen vaak een beroep op de kennis en ervaring van het Gamerse bedrijf. Van Eck is in staat storingen op te lossen waarvoor anderen naar een merkdealer zouden verwijzen.

Hetzelfde geldt voor het repareren en vervangen van sleutels en problemen met startblokkeringen. Daar zit tegenwoordig zoveel elektronica in, dat een nieuw exemplaar soms honderden euro's kost. EAD werkt veel goedkoper. "Dat trekt mensen uit het hele land en zelfs uit België", vertelt Van Eck. Ook airco's neemt hij zelf onder handen, waar andere garages dat werk vaak uitbesteden. Een ander aspect dat niet alle collega-bedrijven bieden is cartuning.

Maar ook voor het ouderwetse sleutelwerk, een goede occasion, de algemene periodieke keuring (APK), opslag en uitlijnen van banden of een onderhoudsbeurt heet EAD klanten graag welkom.

Een kijkje nemen in het nieuwe pand aan de Rondgang 4 kan zaterdag 11 februari van 13.00-17.00 uur. Iedereen is welkom voor een hapje en een drankje. Voor de kinderen is er een vrolijke clown.

EAD Autoservice is bereikbaar via 0418-562296. Uitgebreide informatie staat ook online:


q www.ead-autoservice.nl

Janneke Boogaard