• Vlnr. Simon Fust, Agnes van der Linden, Annemieke Nijman en Edwin Baeten.
• Vlnr. Simon Fust, Agnes van der Linden, Annemieke Nijman en Edwin Baeten. Foto: Lya Cattel

Nieuw bestuur voor De Grote Aak

zaltbommel • Wijkontmoetingscentrum De Grote Aak heeft een nieuw bestuur.

Het nieuwe bestuur, bestaande uit Agnes van der Linden, Annemieke Nijman, Edwin Baeten en Simon Fust, heeft het stokje overgenomen van de gemeente en Woonlinie. "Wethouder Kees Zondag en directeur van Woonlinie Peter van den Heuvel hebben tot 1 januari als bestuur de levensvatbaarheid van De Aak veilig gesteld", laat het bestuur weten. "En sindsdien gaat het goed met de Grote Aak." Het wijkontmoetingscentrum bevindt zich op de hoek van de Johan van Oldenbarneveldstraat en de Marten van Rossemsingel, op de begane grond van wooncomplex Het Schootsveld.

Wekelijks weten ruim honderd gasten de weg naar het Eetpunt van De Aak te vinden om te genieten van een heerlijk vers gekookt driegangenmenu voor 9,50 euro. Daarnaast biedt De Aak een aantrekkelijk en gevarieerd activiteitenprogramma.

Onderzoek doelgroepen

Het nieuwe bestuur is tevreden over hoe het nu loopt in De Aak, maar heeft ook ambities om zaken te verbeteren. "Zo zouden we graag zien dat de diversiteit toeneemt van mensen die komen eten of deelnemen aan activiteiten", aldus het bestuur. Om dat te bereiken gaat een student van Hogeschool Avans in opdracht van het bestuur een analyse uitvoeren naar doelgroepen in de wijken rond de Aak en hun specifieke wensen. Op basis van de analyse kunnen voorstellen gedaan worden tot uitbreiding van het programma.

"De Aak is immers van iedereen", vindt het bestuur. Wie zelf ideeën of wensen heeft, kan deze kenbaar maken via:degroteaakbestuur@gmail.com. Wie wekelijks het menu wil ontvangen via e-mail of vrijwilliger willen worden, kan mailen naar: info@degroteaak.nl of gewoon een keertje binnenlopen.

Meer informatie staat op:

q www.degroteaak.nl