Jeugdgemeenteraad op 14 februari

zaltbommel • Negen groepen van 4VWO-leerlingen van het Cambium College gaan op dinsdag 14 februari met elkaar in debat tijdens de Jeugdgemeenteraad.

Onder voorzitterschap van burgemeester Albert van den Bosch presenteren ze een voorstel over de sociale cohesie in Zaltbommel. Na twee stemronden komt een debatwinnaar uit de bus. Daarna maakt een jury het beste voorstel bekend. De jury bestaat uit Martin Groeneveld, voorzitter van Ondernemersvereniging Zaltbommel, Eugenie Kaspori, directeur Stichting Welzijn Bommelerwaard, Hanneke Koster, rector van het Cambium College, Gert-Jan van der Maas, beleidsmedewerker van de gemeente Zaltbommel en Kees Metz, plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad.

De leerlingen zijn in september vorig jaar aan de slag gegaan. De afgelopen maanden hebben ze hun voorstellen uitgewerkt. Onderdelen van het voorbereidingstraject waren een praktijkdag op het stadskantoor in november en een bezoek aan de Tweede Kamer. Vorige week hebben de leerlingen op het Cambium geoefend onder supervisie van een debattrainer.

De vergadering begint dinsdag om 19:00 uur. De zaal zit vol met leerlingen, dus belangstellenden kunnen de vergadering volgen via:

q www.gemeenteraadzaltbommel.nl