• De intocht in 2014 op De Markt in Zaltbommel.
• De intocht in 2014 op De Markt in Zaltbommel. Foto: Guus Krähe

Thema Avond4daagse is Rock 'n Roll

bommelerwaard • Het thema van de Avond4daagse in de Bommelerwaard is dit jaar 'Rock 'n Roll'. De vierdaagse vindt plaats op dinsdag 16, woensdag 17, donderdag 18 en vrijdag 19 mei.

Gemiddeld doen zo'n tweeduizend wandelaars mee aan het evenement. Het vertrek is dit op de eerste dag in Kerkdriel, dag twee in Gameren, dag drie in Ammerzoden en de laatste dag in Zaltbommel. "We plannen het dit jaar extra vroeg", vertellen Guus Krähe en Floor van Osch van het organisatiecomité van het Rode Kruis. "Dat is vooral voor scholen fijn, zodat ze het goed kunnen plannen." Sommige scholen maken elk jaar veel werk van het thema bijvoorbeeld door verkleed mee te doen of een speciaal lied in te studeren.

Dit jaar is er extra aandacht voor de 'rollers' oftewel deelnemers in rolstoel of met een rollator. "We hebben een speciale 'rock 'n roll rolstoelroute' gemaakt", zegt Floor. "Die is 3,5 kilometer lang. Daarvoor moeten de deelnemers zich ook officieel inschrijven, ze krijgen een stempelkaart en na afloop een medaille."

De orkesten Bommelero's, Juliana-Concordia en de Drum & Streetband zijn weer van de partij voor een flinke portie 'positieve herrie'. Ook hebben zich al weer tientallen vrijwilligers gemeld. "Maar we kunnen er nog wel meer gebruiken", benadrukt Guus Krähe. Er zijn mensen nodig om kaarten te knippen, voor de voorbereidingen en de EHBO-ploeg. Verkeersregelaars, te voet of op de motor, krijgen een korte opleiding aangeboden. Kijk voor meer informatie op:

q www.rodekruisbommelerwaard.nl