• De Andersons hebben Zweedse roots.
• De Andersons hebben Zweedse roots. Foto: Roxanne Hellevoort

Theater in Kasteel Ammersoyen

ammerzoden • Kleinkunstgezelschap De Andersons geeft zaterdag 18 februari een hartstochtelijk en humoristisch theaterconcert in Kasteel Ammersoyen.

Het gezelschap bestaat uit Anna Ågren, Roel Dullaart en Mirek Walton. Eerder maakten ze voorstellingen met onder andere Arjen Lubach en de band Zijlstra. Met het nieuwe programma 'Hier Dooft Niets' trekken de makers ten strijde tegen de onverschilligheid en doen ze een liefdevolle oproep tot verwondering. Ze grijpen het leven bij de lurven en laven zich samen met het publiek aan liederen vol levenslust en troost in stormachtige tijden.

Daarnaast gaan ze een uitdaging aan die er voor zorgt dat Hier Dooft Niets elke avond anders is: als extra traktatie nodige ze iedere voorstelling ook een lokale held, muzikant, schrijver, filosoof of kunstenaar uit, die zijn of haar verwondering deelt met De Andersons en het publiek. "Verwondering is het begin van wijsheid", zei Aristoteles en dat zijn De Andersons niet vergeten. Dit seizoen zijn onder andere Freek de Jonge, Thoe Olthuis, Nynke Laverman, Vincent Bijlo, Thoe Nijland en Meester Bart te gast.

Tijdens hun toernee treden De Andersons op op bijzondere locaties, van kloostertuinen tot kastelen, kerken, uitkijktoren, boten en forten. Het gezelschap heeft Zweedse roots. Voor 'Stockholm Sneeuwt' maakten ze een voorstelling over het leven en werk van Cornelis Vreeswijk.

De voorstelling in Kasteel Ammersoyen begint om 20:00 uur. Kaarten kosten 17,50 euro en zijn te reserveren via: 073-5949582.

q www.deandersons.nl