G. van der Ven is de Ondernemer van 't Jaar

zaltbommel • Aannemingsbedrijf G. Van der Ven uit Brakel is de winnaar van de verkiezing Ondernemer van het Jaar 2016. De Talent Award ging naar Synappz Mobile Health uit Zaltbommel.

De jury roemde het bedrijf van Huibert en Lean van der Ven om de 'spraakmakende complexe projecten'. "Het bedrijf straalt niet alleen degelijkheid uit, maar vooral ook vakmanschap, deskundigheid en veelzijdigheid. Het richt zich op duurzaam bouwen, onderhouden, verbouwen en restauratie van objecten in onder meer de civiele techniek, natuur en recreatie, utiliteit."

Erik van der Zijden van Synappz Mobile Health ontwikkelt diverse medische apps in samenwerking met ziekenhuizen, farmaceutische bedrijven, patiëntenorganisaties en andere zorginstellingen. "Een belangrijke drijfveer van Synappz is met mobile health oplossingen bijdragen aan het redden van levens en deze oplossingen toegankelijk maken voor iedereen", aldus de jury.

De feestelijke uitreiking van de Awards was dinsdagavond in het nieuwe Van der Valkhotel aan de A2. Ruim driehonderd ondernemers en bestuurders waren aanwezig en Jochem van Gelder nam de presentatie voor zijn rekening.

De genomineerden voor de titel Ondernemer van het Jaar waren naast Van der Ven, Gijs van Doesburg Internationaal Transport uit Zaltbommel en Jan Deckers Jr Transport en Handling Centre uit Ammerzoden. Voor de Talent Award was naast Synappz Mobile Health, To be dressed.nl van Wouter Martijn Kokken en Barry Kikkert uit Zaltbommel. Dit bedrijf biedt kledingzaken een platform aan om restanten kleding uit magazijnen aan te bieden. Ook Slow Escargots van Lennard ter Hall uit Nieuwaal was genomineerd, de jury noemt hem 'een bijzonder uithangbord voor de Bommelerwaard.'

Het complete juryrapport staat op de website www.ondernemervanhetjaarbommelerwaard.nl Op de facebookpagina staan vele foto's. Filmpjes zijn te zien via het Youtubekanaal businessmedia4all.