Fietsen voor Ronald McDonald Fonds

zaltbommel • Een team van tien fietsers uit Zaltbommel doet op 24 en 25 juni mee aan de HomeRide 2017. Tijdens dit wielerevenement zamelen ze geld in voor het Ronald McDonald Kinderfonds.

Leendert Haijemaije en Lenneke van Tol uit Zaltbommel hebben persoonlijk ervaren hoe belangrijk Ronald McDonaldhuizen zijn. Op 8 december 2015 werd hun zoon geboren, 14 weken eerder dan was voorzien. Een onwaarschijnlijk spannende periode volgde, in diverse ziekenhuizen waaronder het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven en het Wilhelmina Kinder Ziekenhuis in Utrecht. Tijdens die langdurige opnames verbleven Lenneke en Leendert in één van de Ronald McDonald Huizen om zo dicht mogelijk bij hun zoon te zijn.

HomeRide is een 24 uur durende en 500 kilometer lange tocht van Utrecht naar Utrecht. De route heeft de vorm van een hart en voert de deelnemers langs tien Ronald McDonald Huizen. Naast de lange afstand is het een uitdaging dat er ook 's nachts gefietst wordt. Het Zaltbommelse team, Team Early Bikers, wil 7000 euro ophalen. Van dat bedrag gaat 4500 euro naar het Kinderfonds van Ronald McDonald en de rest wordt verdeeld over de huizen Zuidoost Brabant in Veldhoven en Utrecht. Wie het team wil sponsoren, kan terecht op:

q www.homeride.nl