• De sporters worden in het zonnetje gezet.
• De sporters worden in het zonnetje gezet. Foto: gemeente Maasdriel

Taekwondo-kampioenen gehuldigd

kerkdriel • De gemeente Maasdriel heeft de Nederlands kampioenen Taekwondo Danine Janssen en Davy van der Schoot in gehuldigd.

Het tweetal werd afgelopen donderdag op het gemeentehuis in Kerkdriel in het zonnetje gezet. Dat gebeurde door burgemeester Henny van Kooten en Sport-wethouder Anita Sørensen.

De gemeente Maasdriel is ontzettend trots op deze twee jonge sporters en wilde hen daarom in het zonnetje zetten. De Kerkdrielse Danine en Davy uit Vlijmen werden op zondag 4 december Nederlands kampioen Taekwondo Poomsae Paar.

Taekwondo

Taekwondo is een vorm van ongewapend gevecht. Letterlijk vertaald betekent Tae voet, Kwon hand of vuist en Do de manier of de weg.

Taekwondo is dus het gebruik van de hand en de voet, met als doel zelfverdediging en het verbeteren van je persoonlijkheid en het wordt dus ook vaak gezien als een verdedigingssport en niet als een vechtsport, omdat er veel aandacht gaat naar zelfbeheersing en respect.

Poomsae is de Koreaanse naam voor stijlvorm. Het is een schijngevecht tegen een of meerdere denkbeeldige tegenstanders.

Alle basisbewegingen van Taekwondo komen erin voor.

Er wordt een aantal verdedigings- en aanvalstechnieken in een vaste volgorde achter elkaar uitgevoerd. Danine en Davy voerden tijdens het Nederlands kampioenschap de bewegingen synchroon uit.