• Nol de Visser (r) heeft de regie, Marco Grootveld is éen van de dansers en zangers tijdens het Prinsenbal van de Wallepikkers.
• Nol de Visser (r) heeft de regie, Marco Grootveld is éen van de dansers en zangers tijdens het Prinsenbal van de Wallepikkers. Foto: Lya Cattel

Nieuw: 'Prins Maerten de musical'

zaltbommel • Carnavalsvereniging De Wallepikkers presenteert op zaterdag 28 januari tijdens het Prinsenbal een heuse musical: 'Prins Maerten de Musical'. Wie de Raad van Elf wil zien zingen en dansen is van harte welkom.

Naast de leden van de Raad van Elf staan ook andere carnavalsvierders uit Mispelgat op het podium. "We doen het dit jaar dus écht helemaal anders dan voorgaande jaren", zegt Nol de Visser. Hij is al jaren betrokken bij de organisatie van het Prinsenbal. Elke carnavalsvereniging presenteert in januari de nieuwe Prins Carnaval op zijn eigen manier. In Zaltbommel gebeurt dat traditiegetrouw met een vrolijke voorstelling op het podium. Raadsleden, jeugdraadsleden, schaduwraadsleden en aanhang kunnen dan een act opvoeren voorafgaand aan de officiële presentatie. Dit jaar zijn er dus geen losse optredens en acts, maar is er gekozen voor een musical met een verhaal, een kop en een staart. De leden van de Raad van Elf worden bij hun dans getraind door Paulette Willemse van de gelijknamige balletschool. "Zij is heel enthousiast, maar ook heel streng", lacht Marco Grootveld, die al vijftien jaar deel uit maakt van de Raad van Elf.

Nol de Visser vormt samen met Anneke Knuvers de creatieve commissie en ze zijn samen verantwoordelijk voor de regie. "Het afgelopen jaar zagen we veel plaatselijke gezelschappen met musical-achtige voorstellingen", zegt Nol, doelend op onder andere de BommelRevu en Het Open Theater. "Dan kunnen wij als Wallepikkers natuurlijk niet achterblijven..." Het verhaal van musical gaat over de geboorte van drie jongens in Mispelgat, waarvan er één later Prins moet worden. Het publiek ziet de jongens in de box, als ze gaan puberen en als ze als jonge mannen vertrekken naar zee. "Uiteindelijk volgt een verrassend slot", beloven Nol en Marco.

Thomas Satter

Tijdens de musical is er een live begeleidingsband met drie blazers, een gitarist, een pianist en een accordeonist. "De band is samengesteld door Thomas Satter", vertelt Nol. "Toen ik hem een keer hoorde spelen, was ik meteen enthousiast. Een vriend van hem, die studeert aan het conservatorium in Amsterdam, heeft alles gearrangeerd. En we zijn ook blij dat Piet Krens uit Zaltbommel en Fred Kolkman in de band meespelen." Anneke Knuvers begeleidt de mensen op en ook achter het podium. En daarnaast zijn er nog veel vrijwilligers voor het geluid, voor decorstukken en om te zorgen dat alles ook achter de schermen soepel verloopt. Zaterdagmiddag 28 januari is de generale repetitie. "Ik vind het spannender dan voorgaande jaren", bekent Marco.

De voorstelling begint om 20:11 uur, de entree is 11 euro. Kaarten zijn te bestellen via de website van De Poorterij (www.de-poorterij.nl). Daarnaast zijn kaarten te koop op dinsdag 24 en donderdag 26 januari vanaf 20:00 uur in het clubhuis van De Wallepikkers in Pand 9. "Dan zijn we nog volop aan het repeteren en dat zijn meteen heel gezellige avonden", zegt Marco.

Britta Alink

q www.dewallepikkers.nl