• De prijswinnaars en de organisatie van de Powerhouse Sport Awards.
• De prijswinnaars en de organisatie van de Powerhouse Sport Awards. Foto: Teus Admiraal

Weer Powerhouse Sport Award voor acrogymnaste uit Zaltbommel

13-jarige Bommelse wint Sport Award

regio • De uitreiking van de sportprijzen voor sporters uit de regio vond vrijdag alweer voor de 23e maal plaats. Organisatrice Jetty Duister had samen met een aantal vrijwilligers weer alles op touw gezet om het regionale sportprijzengala in d'Alburcht tot een succes te maken. De prijs in de categorie sportvrouw junioren was een prooi voor Insaf el Amraoui. Deze dertienjarige acrogymnaste uit Zaltbommel behaalde op het WK in China een zevende plaats. Daarnaast werd El Amraoui in 2016 met haar teamgenootjes Esmee en Jitte, respectievelijk vier en vijf jaar ouder, Nederlands kampioen. De ambitie voor 2017 is groot bij El Amraoui: "Ik wil Nederlands kampioen worden en misschien ook naar het EK in Polen. Daarvoor moet je je eerst kwalificeren op plaatsingswedstrijden en als je daar genoeg punten haalt, mag je mee."

De avond ving overigens aan met de verkiezing van de sportvrouw van het jaar. Een categorie die jarenlang werd gedomineerd door Marianne Vos en ook ditmaal was de Olympisch kampioene uit Babyloniënbroek weer in de race voor de prijs. De kersverse Nederlands kampioen veldrijden was tijdens deze editie echter niet in Wijk en Aalburg aanwezig, aangezien ze op zondag van start zou gaan in het Italiaanse Fiugi. De eerste prijs van de avond ging naar softbalster Britt Remmers uit Werkendam. De sportvrouw van vorig jaar, de inmiddels gestopte acrogymnaste Laura Ruijsch, reikte de prijs uit aan Suzanne Poelgeest, die Remmers vertegenwoordigde.

Die uitverkiezing bleek het startschot voor een prijzenregen over sporters uit 'het Werkendamse', want naast Remmers werden ook beachvolleybalduo Emi van Driel/Raisa Schoon en voetvolleyduo Jesse van Oord/Antonio Aurino verkozen tot beste sporters in hun categorie. Hardloper Stan Schipperen uit Dussen werd sportman van het jaar bij de junioren. Het 15-jarige talent werd in 2016 onder meer Nederlands kampioen op de 1500 meter indoor en behaalde goud op de Olympic Moves Veldloop.

Bij de 'sportman senioren' was Rick Sonnema de gelukkige. De karateka uit Wijk en Aalburg beleefde een droomdebuutjaar bij de senioren met twee keer een Nederlands kampioenschap. Het leverde de 18-jarige vechtsporter een plaats op in de Nederlandse selectie voor het EK onder 21 jaar, dat medio februari in de Bulgaarse hoofdstad Sofia wordt gehouden.
De 41-jarige mountainbiker Maikel Govaarts uit Drunen sleepte de prijs voor master van het jaar in de wacht.

Martin van Hemert