• Sinds haar verhuizing denken mensen dat Daphne gestopt is, maar niets is minder waar.
• Sinds haar verhuizing denken mensen dat Daphne gestopt is, maar niets is minder waar. Foto: Lya Cattel

Daphne blijft aan de slag met catering

zaltbommel • "Kijk, ik ben er gewoon nog", lacht Daphe Moonen terwijl ze een heerlijk zalmflensje gevuld met kruidenkaas, gember en bieslook in stukjes snijdt.

Al veertien jaar is ze eigenaar van Carciofi Catering in Zaltbommel. Sinds haar verhuizing naar Kerkdriel denken sommige mensen dat ze gestopt is met haar cateringbedrijf. Maar niets is minder waar. "Ik heb mijn huis in de binnenstad van Zaltbommel verkocht, maar de garage waar de keuken in is gevestigd, bestaat gewoon nog. En ik werk daar lekker door." Na het zalmflensje maakt ze een gevuld witlofschelpje, met carpaccio, pijnboompitjes en een beetje grof geraspte Parmezaanse kaas.

Carciofi is het Italiaanse woord voor artisjok. Italië is Daphne's grote liefde. "De taal, de mensen, het eten, het landschap", somt ze op. "Ik vind alles leuk aan Italië." Een aantal jaren geleden had ze zelfs het plan om naar het Mediterraanse land te vertrekken en er een minicamping te starten. Dat is er allemaal niet van gekomen, maar de liefde voor het land is gebleven. Ze probeert er zo vaak mogelijk naar toe te gaan. Een vriendin woont in de nog niet door toeristen overspoelde streek Le Marche aan de Adriatische zee, Daphne en haar kinderen gaan er heel graag logeren.

Bij haar cateringwerk kijkt Daphne echter wel wat verder dan alleen naar Italië. "Ik maak ook heel graag een Indonesisch buffet", vertelt ze. "Sushi kan ik ook leveren, heerlijk van uitsluitend superverse producten." Ook een ouderwetse of juist een nogal hippe high tea is mogelijk, een lunch met knapperige broodjes of een koud of warm buffet vol Spaanse tapas en andere wereldhapjes.

"Ik vind heel luxe gerechten ontzettend leuk om te maken en ook juist heel eenvoudige", vertelt ze. Al vanaf 10 euro per persoon kan zij iets voor groepen betekenen. Een maximaal aantal personen kent ze niet. "Bij grote partijen helpt mijn vriend me altijd mee", zegt ze. "Als het nog drukkers is dan springen vrienden of mijn ouders bij. Zelfs mijn kinderen vinden het, nu ze dertien en tien jaar oud zijn, leuk om mee te helpen."

Klanten kunnen met Daphne in overleg over hun wensen en eisen. Of het nu om een verjaardagsfeestje gaat, een bruiloft of communie, Daphne draait haar hand er niet voor om. "Koken is echt mijn passie", zegt ze. Overigens is ook de door Daphne zelfgemaakte Limoncello, een Italiaanse variant van citroenbrandewijn, een groot succes. Naast de heerlijke gerechten van de catering, kunnen kookliefhebbers bij haar terecht voor workshops (ook voor kinderen.)

Carciofi Catering is bereikbaar via: 06-13555784.

q www.carcioficatering.nl