Eerste Groot Dictee Bommelerwaard

zaltbommel • Op vrijdag 10 februari vindt voor het eerst het Groot Dictee Bommelerwaard plaats. Taalliefhebbers worden opgeroepen mee te doen, maar ook mensen die minder goed zijn in spelling kunnen een bijdrage leveren.

Het dictee wordt georganiseerd door Lionsclub De Bommelerwaard en Rotaryclub Zaltbommel in samenwerking met het Cambium College. Het inschrijfgeld gaat naar een goed doel: de Hussein Foundation. Hussein verdronk in 2010 in de Waal. Een jaar later werd de foundation opgericht om zijn droom te verwezenlijken, een weeshuis in zijn geboorteland Burundi

Het Groot Dictee vindt plaats op vrijdag 10 februari om 19.00 uur in het Cambium College. Anouchka van Miltenburg, landelijk politicus en woonachtig in Zaltbommel, leest het voor. De beide Bommelerwaardse burgemeesters nemen plaats in de jury.

Deelname is op verschillende manieren mogelijk. Op individuele wijze, als team van vijf personen, bijvoorbeeld met een bedrijf, vereniging, straat of vriendenclub. Of door het sponsoren van een team uit de politiek van Zaltbommel en Maasdriel, prominent of Cambiumscholieren. Uiteraard is er ruimte voor publiek om de deelnemers aan te moedigen. Inschrijven is mogelijk via de website:


q husseinfoundation.com/dictee