Uitreiking Powerhouse Sport Awards

wijk en aalburg • Vrijdagavond wordt bekend wie de sportmannen, -vrouwen, -ploegen en de sportmaster van 2016 zijn volgens Stichting Powerhouse Sport.

De genomineerden komen uit het Land van Heusden en Altena, de Langstraat en Zaltbommel. Vorig jaar won acrogymnaste Laura Ruijsch uit Zaltbommel in de categorie 'sportvrouw van het jaar'. Zij verricht met een aantal anderen de uitreikingen.

Uit de gemeente Zaltbommel zijn genomineerd: Gian van Veen (darter uit Poederoijen), Brian van Eeuwijk (BMX-er uit Zaltbommel), Gerard Bambacht (paralympisch voetballer uit Zuilichem), Insaf el Amraoui (acrogymnast uit Zaltbommel), Marlies van Baalen (dressuurruiter uit Brakel), Mara de Vries (dressuurruiter uit Poederoijen) en Egbert Hooijkaas (atleet uit Zuilichem).

"Het is wederom een indrukwekkende lijst geworden door dito geleverde prestaties. Het zal heel lastig zijn voor de jurycommissie, bestaande uit 23 leden", voorspelt de organisatie. Voor het tweede opeenvolgende jaar zijn de wethouders van sport van de gemeente Aalburg, Heusden, Waalwijk, Werkendam en Zaltbommel de uitdaging van jureren aangegaan. Net als alle andere leden, waaronder (oud-)topsporters, ervaringsdeskundigen en sportverslaggevers zullen zij moeten wikken en wegen.

Op de avond van de huldiging, om 19.00 uur in sporthal D'Alburcht, worden ook bijzondere sportieve demonstraties gegeven.