19 februari: Singelcross

zaltbommel • Op zondag 19 februari geeft burgemeester Albert van den Bosch wederom het startsein voor de Singelcross en de Kids'Cross. Let op: vooraf inschrijven is noodzakelijk.

De loopgroep Zaltbommel DutchRunners organiseert voor de zesde keer de crossloop van 3,2 kilometer over de singelwal. Het onverharde parcours kan één, twee of drie keer gelopen worden. De start is in de Kindertuin (ingang park bij La Provence). Elke afstand start apart, met tijdregistratie.

De Singelcross is voor jong en oud toegankelijk. Het maximaal aantal deelnemers is vijfhonderd. Deelnemers kunnen hun auto gratis parkeren op het parkeerterrein aan de Beersteeg. Er staan genoeg vrijwilligers klaar voor een veilig verloop en om de deelnemers na afloop te voorzien van drinken en een gezonde consumptie.

Voorafgaand aan de Singelcross wordt er voor de jongste deelnemers de Kids'Cross georganiseerd. De 700m start om 10.20 uur en de 1400m om 10.30 uur. Maximaal honderd kinderen kunnen hieraan deelnemen.

Het is niet meer mogelijk om op de dag zelf in te schrijven, deelnemers kunnen zich tot en met 27 januari aanmelden via de site. Het inschrijfgeld is 6,00 euro (4,00 euro voor de kinderen). Een deel van het inschrijfgeld wordt gebruikt om Running Clinics aan kinderen te verzorgen op de basisscholen in de Bommelerwaard.

Op zondag 5 februari om 9.00 uur wordt er bij voldoende belangstelling een verkenningsronde gelopen. Op woensdag 8 februari om 13.30 uur is er de Kids'Cross Clinic waarbij het parcours voor de kinderen wordt verkend. Aanmelden of vragen via contact@singelcross.nl.


q www.singelcross.nl