• Hugo Heijnen (in het blauw) had ook een goede vorm.
• Hugo Heijnen (in het blauw) had ook een goede vorm. Foto: Michel Pichot du Plessis

Mekelenkamp knap dertiende

eindhoven/zaltbommel • Na het NK in Thialf namen rijders van team Stehmann deel aan de beloftendivisie en de topdivisie. De achtste KPN Marathon Cup-wedstrijd in Eindhoven leverde wisselende resultaten op.

De wedstrijd in het IJssportcentrum Eindhoven kende een andere opzet dan de reguliere KPN Marathon Cup-wedstrijden. Bij de beloften mogen ook aanstormende talenten deelnemen. Voor Team Stehmann verschenen Arjen van der Kieft, Roel van der Stelt en Robbert Mekelenkamp aan de start. Van der Kieft, aangewezen als kopman, moest moest vroegtijdig afhaken. Van der Stelt en Mekelenkamp hielden de eer hoog. De twee waren veel van voren te zien en Van der Stelt kon een aantal keren in een groepje aansluiten dat een ronde leek te gaan pakken. Die pogingen strandden helaas, waarna hij Mekelenkamp ondersteuning bood in de finale. Mekelenkamp reed daardoor verrassend naar een verdienstelijke dertiende plaats. Van der Stelt eindigde op de 36e plaats.

Ook bij de topdivisie stonden rijders van Team Stehmann aan het vertrek. Anton Ketellapper en Hugo Heijnen mochten vanwege hun plaats in de top-20 in de topdivisie tussen de grote mannen starten. Daar toonden zij in vorm te zijn. Ketellapper finishte uiteindelijk als 31e. Er had voor beiden meer in het vat gezeten als ze bij een ontsnappende groep had gezeten. Na 108 ronden moesten ze noodgedwongen verstek laten gaan.

Al met al een goede dag voor Team Stehmann, met Mekelenkamp als verrassing. Komende vrijdag gaan de marathonschaatsers van start in Rotterdam, waarna op zaterdag alweer de tiende wedstrijd in de KPN Marathon Cup wordt verreden in Alkmaar. Over twee weken volgen de wedstrijden op het natuurijs van de Weissensee.