• Presentator Marc Stakenburg neemt het publiek mee terug in de tijd.
• Presentator Marc Stakenburg neemt het publiek mee terug in de tijd. Foto: Sven Duijff

Theater van het Sentiment in Poorterij

zaltbommel • Het legendarische KRO-NCRV radioprogramma Theater van het Sentiment viert het twintigjarig bestaan met een avondvullende muzikale en culturele tijdreis.

Met muziek van de liveband onder leiding van Bob Schimscheimer, verhalen en filmpjes uit de jaren vijftig, zestig, zeventig en een beetje tachtig. Een groots feelgood-feest en een 'trip down memory lane'. Presentator Marc Stakenburg neemt het publiek mee terug in de tijd met beeldfragmenten van grote en kleine gebeurtenissen, mode, trends, humor en televisie.

Leadvocaliste is Camilla Alfieri, die onlangs afstudeerde aan het conservatorium in Utrecht en al te zien was op diverse grote festivals. Leadvocalist is David Dam, bekend van het RTL4 programma The Voice of Holland, waar hij een verpletterende indruk achterliet. Tegenwoordig tourt hij met een eigen soulformatie in binnen- en buitenland. De regie van de theatershow is in handen van Martin Bakker en Jochem Kroon, beiden al jaren drijvende krachten achter onder meer de succesvolle theaterproductie Het Groot niet te Vermijden. Tekstschrijver voor het theaterprogramma is Axel van der Ende, die sinds 1997 bij het Theater van het Sentiment betrokken is.

Het Theater van het Sentiment is het geesteskind van radiopresentator Stefan Stasse. Op 6 januari 1997 werd het voor het eerst uitgezonden op Radio 2. Nog geen twee jaar later werd het programma vier avonden per week uitgezonden en in de loop der jaren uitgebreid met de presentatoren Jeanne Kooijmans, Ruud Hermans en Cobus Bosscha. In 2001 kwam Marc Stakenburg het team versterken.

Vrijdag 20 januari, 20:15 uur, Theater De Poorterij, Zaltbommel.