• Het bedrijf van Han Nell staat te koop.
• Het bedrijf van Han Nell staat te koop. Foto: Lya Cattel

Han Nell (68) werkt nog even door

gameren • Het autobedrijf van Han Nell aan de Nieuwstraat in Gameren staat te koop. Maar totdat het verkocht is, werkt hij gewoon door.

Han en zijn vrouw Ditte kwamen in 1989 vanuit Capelle aan de IJssel naar Gameren toe. Han had al een aantal jaren gewerkt als automonteur en zette in de Bommelerwaard de stap om voor zichzelf te beginnen. "Het bedrijf was niet veel meer", verteld hij. "Ik heb het helemaal opgebouwd." In de jaren negentig groeide zijn autobedrijf met tankstation en shop zo goed, dat hij in 2002 een nieuw pand neer kon zetten. De garage, het gereedschap en de twee wasboxen werden compleet vernieuwd.

Vier jaar geleden wilde Han het een beetje rustiger aan doen en verhuurde hij zijn bedrijf. Het tankstation was inmiddels onbemand. Het bedrijf van de huurder, EAD Autoservice, is inmiddels zo uit zijn jasje gegroeid dat hij verhuisd is naar een nieuw pand aan de Rondgang. "Ik wil het bedrijf niet leeg laten staan", vertelt Han, die samen met zijn vrouw naast de zaak woont. Ondanks zijn pensioengerechtigde leeftijd heeft hij de mouwen de afgelopen weken weer opgestroopt. Het kantoor is opgeruimd en keurig zoals hij dat graag ziet. De werkplaats heeft hij ook onder handen genomen en de eerste klanten hebben zich al gemeld. Op dit moment werkt hij vijf dagen per week. Hij hoopt dat terug te kunnen brengen naar drie dagen. "Want op dinsdag ga ik eigenlijk altijd met een groepje een eind fietsen en op donderdag ben ik vrijwilliger bij het onderhoud van de voetbalvereniging", vertelt hij. Ook hoopt hij nog wat tijd over te houden om samen met zijn vrouw door te brengen met hun zes kleinkinderen.

Autobezitters kunnen bij de sympathieke en zeer servicegerichte Han terecht voor APK-beurten, reparatie en onderhoudsbeurten. Heel grote klussen besteedt hij uit. Hij gaat zich ook weer richten op de verkoop van prima tweedehands auto's. In de wasboxen kan men voor een paar euro de auto weer lekker schoonpoetsen. Het tankstation is verhuurd en dat blijft ook zo. Woonhuis en bedrijfspand staan te koop. "Het is een fijn en groot huis", vinden Han en Ditte. Hun drie kinderen zijn er opgegroeid en wonen nu alledrie nog in Gameren. Het echtpaar Nell hoopt in de toekomst ook in het dorp te kunnen blijven wonen, vanwege de kinderen en omdat ze allebei actief zijn in het verenigingsleven.

Han verwacht dat oude klanten, die de afgelopen jaren andere garages hebben gezocht en gevonden, langzaamaan weer terug zullen komen. "Zolang het bedrijf te koop staat, blijf ik lekker werken", zegt hij.

Autobedrijf Nell, de shop, de wasboxen en het woonhuis staan te koop bij Van Hofstede Makelaars. Meer informatie is ook verkrijgbaar bij Han zelf via: 0418-842707 of 06-54796909.