Handtekeningen gasvrije woonwijk

langerak • Wethouder Frank Meerkerk heeft donderdag 21 december een overeenkomst getekend met Van Willigen en Van Daalen Bouw en Ontwikkeling voor de bouw van 53 woningen in Langerak-Zuid. Het gaat om goedkope, middeldure en dure woningen. Deze woningen worden gasvrij gebouwd. De gehele nieuwbouwwijk Langerak-Zuid krijgt géén gasnet en dat is een primeur voor Molenwaard. De wijk levert zo ook een mooie bijdrage aan het duurzaamheidsprogramma van de gemeente.

Van Daalen gaat de woningen voornamelijk bouwen in de eerste drie woonvelden: circa 40 huizen. De resterende woningen krijgen een plek op woonvelden in de fasen na 2021. Voor de ontwikkeling van Langerak-Zuid is de overeenkomst tussen gemeente, Van Willigen en Van Daalen een belangrijke stap. De eerste drie woonvelden worden nu voorbelast met een zandpakket. In het voorjaar van 2018 worden deze bouwrijp gemaakt en nu de overeenkomst is getekend kan de woningverkoop in 2018 beginnen.


Quiz 'De Slimste Ondernemer'

leerbroek • Businessclub Vijfheerenlanden Ondernemen Samen (VOS) en MKB-personeel houden woensdag 17 januari voor de derde keer de quiz De Slimste Ondernemer van de Streek. Opgeven hiervoor is al mogelijk.

'Dit keer zijn de vragen iets luchtiger van opzet', melden de organisatoren in een persbericht. 'Ze zijn opgedeeld in de categorieën: zakelijk, de streek en muziekfragmenten.' Doel van de avond is om te strijden om de begeerde wisseltrofee en eeuwige roem. 'Maar minstens zo belangrijk is natuurlijk het onderling netwerken. De eerste twee keer waren de bijeenkomsten gezellig, zeker als de jukebox aan gaat.'

De quiz vindt plaats in De Vergulde Kip, aan de Middelkoop 86 in Leerbroek.Voor hapje en drankjes wordt gezorgd en er zijn geen kosten aan verbonden. Aanvang 20.00 uur, opgeven: info@vos-ondernemers.nl.


Doorstroming A15

alblasserwaard • Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft het ontwerptracébesluit Rijksproject A15 Papendrecht-Sliedrecht ondertekend. De handtekening markeert een belangrijke stap voor het verbeteren van de bereikbaarheid van de Drechtsteden.

Rijk en regio werken samen aan dit project. Door de realisatie van een derde rijstrook wordt de capaciteit van de Rijksweg A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht vergroot. Dat zorgt voor een betere doorstroming op de A15 en het vermindert het sluipverkeer over regionale en lokale wegen in met name Papendrecht en Sliedrecht.

Van Nieuwenhuizen: "De A15 is belangrijk voor het goederentransport vanuit de Rotterdamse haven naar het oosten. Samen met de regio is afgesproken het knelpunt tussen Papendrecht en Gorinchem aan te pakken en daarmee de bereikbaarheid van de Drechtsteden te verbeteren." Het is de eerste stap in de aanpak van de A15 en richt zich op de belangrijkste knelpunten. De minister besloot eerder samen met de regioom nog voor de zomer een MIRT-verkenning A15 te starten voor de langetermijnaanpak waar het traject Papendrecht-Gorinchem onderdeel van uitmaakt. De voorbereidende werkzaamheden starten in 2018 (contractvoorbereiding en aanbesteding) en de realisatie in 2019.