Afbeelding
Foto:

Zonnepanelen op huurhuizen in Zederik

zederik • De huurwoningen in de gemeente Zederik worden in het komende jaar duurzamer en energiezuiniger gemaakt door meer isolatie en zonnepanelen op de daken.

Wethouder Maks van Middelkoop van de gemeente Zederik, voorzitter Leo Smit van Huurders en bewoners Belang Zederik (HBZ) en directeur-bestuurder Elisabeth ter Borg van Omnivera GWZ ondertekenden afgelopen week de Prestatieafspraken 2018-2022 ondertekend, waarin dat onder meer vermeld staat. Met de huurders en de gemeente maakte Omnivera GWZ afspraken waar de drie partijen in 2018 aan gaan werken en globale afspraken voor activiteiten tot 2022.

Energiezuiniger

Een van de onderdelen waarover de drie partijen overeenstemming bereikten is het voorstel van Omnivera GWZ voor de verduurzaming van woningen. Omnivera GWZ gaat in 2018 verder met het duurzaamheidsproject met betrekking tot de na-isolatie van sociale huurwoningen. Daarnaast start de woningbouwcorporatie met het plaatsen van zonnepanelen. Elisabeth ter Borg: "We investeren volop in het duurzamer en energiezuiniger maken van onze huurwoningen. In dat kader plaatsen we in 2018 op diverse huurwoningen zonnepanelen, zonder daarvoor een huurverhoging te vragen bij onze huurders. Met dit project zorgen we met elkaar voor een beter milieu en tegelijkertijd voor lagere woonlasten voor onze huurders." De panelen komen op daken van woningen van de eigen huurders van Omnivera GWZ.

Wethouder Maks van Middelkoop: "Verder werken we samen met Omnivera GWZ aan een plan voor het faciliteren van slimme aanpassingen in de huurwoningen, zodat mensen met een zorgbehoefte langer thuis kunnen blijven wonen. Ook sociale huurwoningen worden daarmee levensloopbesteding en dat is precies wat we als gemeente graag willen."