Gratis oliebol in Het Voorhuis

bleskensgraaf • Op zaterdag 30 december is museum Het Voorhuis in Bleskensgraaf voor de laatste maal in dit kalenderjaar geopend. De openingstijden zijn van 14.00 tot 16.30 uur. Bezoekers kunnen genieten van een feestelijk verlicht Voorhuis en van de expositie Breien als Ambacht. Alle bezoekers ontvangen een gratis oliebol.


Nieuwjaarsbingo in 't Waellant

nieuw-lekkerland • De L. & N. Smit's Stichting houdt donderdag 4 januari voor alle senioren in Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk de nieuwjaarsbijeenkomst. Deze keer wordt de middag gecombineerd met een nieuwjaarsbingo. De inloop is vanaf 14.00 uur met koffie en thee. Om 14.30 uur start de bingo tot uiterlijk 16.00 uur, waarna een ieder in de gelegenheid is om elkaar het goede toe te wensen. De bijeenkomst is in 't Waellant aan de Ooievaar 10. Voor informatie en vervoer: 689360.


Nieuwjaarsmiddag bij SeniorenWelzijn

molenaarsgraaf • In het nieuwe jaar nodigt het bestuur van Stichting SeniorenWelzijn alle senioren uit Brandwijk, Molenaarsgraaf en Wijngaarden uit om dinsdag 9 januari aanwezig te zijn bij de Nieuwjaarwens-inloopmiddag om onder het genot van een hapje en een drankje om het nieuwe jaar te beginnen. Maarten de Jong verzorgt met beeld en geluid de presentatie 'Van Brandwijk naar Canada'. Aanvang 14.30 uur, zaal open om 14.00 uur in De Schommel , Van Arkelstraat 13A te Molenaarsgraaf.


Inzamelingsactie Voedselbank

arkel • Voedselbank Giessenlanden-Zederik houdt vrijdag 5 januari een voedselinzamelingsactie in de Emté supermarkt in Arkel van 8.00 tot 17.00 uur. De gedoneerde producten zijn voor mensen in de omgeving die onder de armoedegrens leven en tijdelijk te weinig geld hebben om een volwaardige maaltijd op tafel te zetten. Info: www.voedselbankgiessenlanden-zederik.nl


Week van Gebed in Ameide

ameide • Van 21 tot en met 28 januari vindt de Week van Gebed in Ameide plaats. De gebedsweek staat in het teken van vrijheid van slavernij. Het thema haakt aan op het danklied van Mozes en Mirjam uit het Bijbelboek Exodus. Christenen in Nederland komen in de Week van Gebed rondom dit thema samen om te bidden voor elkaar, voor het dorp en de stad, voor het land en de wereld. Ieder die mee wil bidden is hartelijk welkom. De gebedssamenkomsten vinden plaats op Prinsengracht 28, de Sionkerk, telkens van 20.00 tot 20.45 uur.


Alzheimer Café

gorinchem • Alzheimer Nederland en Zorggroep Rivas organiseren gezamenlijk op dinsdag 9 januari een ontmoetingsavond in de dagbehandeling van verpleeghuis Het Gasthuis aan de Banneweg 57 in Gorinchem, op het terrein van het Beatrixziekenhuis. De toegang is gratis, voor consumpties wordt een bescheiden bijdrage gevraagd. De zaal gaat open om 19.00 uur, het programma duurt van 19.30 tot circa 21.30 uur. Het thema is 'Van niet-pluis gevoel naar diagnose'.