• Burgemeester Van der Borg reikte de oorkonde uit.
• Burgemeester Van der Borg reikte de oorkonde uit. Foto: aangeleverd

Oorkonde Clubheld Henk Oudshoorn

streefkerk • Burgemeester Dirk van der Borg kwam vorige week woensdag naar Stal Norwind in Streefkerk om Henk Oudshoorn (71) uit te roepen tot Clubheld van de Amateur Sport.

Henk woont al sedert 1980 in de monumentale boerderij uit 1643 maar heeft het na het heengaan van zijn Engelse echtgenote Christine nog steeds erg moeilijk. De Arabische volbloed sportpaarden zijn nu nog meer dan anders zijn lust en zijn leven. Adami (23) is de enige Arabier in de geschiedenis van ons land die tweevoudig Europees Kampioen Allround is geworden en Khariton (9) loopt nu al in de hoogste klasse endurance.

Voor de verzorging en training van de paarden, twee Duitse herders en twee Clun Forest schaapjes, is er een team van paardenliefhebsters geformeerd, die ieder op een eigen dagdeel de verzorging en training doen. Henk coördineert die activiteiten en onderhoudt alles wat met paarden te maken heeft, ook de rijlessen. Dat hij dit doet ondanks zijn ongeneeslijke ziekte was voor de burgemeester één van de redenen om juist aan hem de oorkonde als Clubheld van de Amateur Sport in de gemeente Molenwaard uit te reiken. Deze verkiezing vond in het najaar plaats om sportvrijwilligers in het zonnetje te zetten. Henk was onder de indruk, maar vestigde er de aandacht op dat de leden van Paardensport Nieuwe Opzet Stal Norwind alle eer toekomt. "Zonder hen zou het aanhouden van de sportpaarden niet mogelijk zijn geweest." Dagen is er gewerkt om de deel en de stallen nog mooier te maken en het was dan ook een echt feest geworden. De burgemeester vertelde zelf met paarden te zijn opgegroeid. Hij toonde zich zichtbaar onder de indruk van de beide Arabieren, die met een Arabisch showhalter waren uitgedost. Adami had zijn twee gouden medailles om.