• Wouter de Bruin, de verrassende nummer 2 van de B-klasse.
• Wouter de Bruin, de verrassende nummer 2 van de B-klasse. Foto: Jan de Bruin

Zware strijd in 'zompig' Hoornaar

hoornaar • De wintercompetitiewedstrijd in Hoornaar werd zaterdag een prooi voor Pim van der Marel. Vanuit de achterhoede kwamen de regiorenners opzetten, maar Van der Marel wist de oprukkende concurrentie voor te blijven.

Het werd langs de Donk een zware wedstrijd. Het weiland was zompig, maar werd afgewisseld met een zandstrook en een bospassage. Met de leiderstrui om de schouders had Max de Jong in de A-klasse genoeg inspiratie om meteen vanaf de start een mooie voorsprong te nemen. Bart van den Berg leidde de achtervolging met Tijmen Pesselse, Mika Bouman, Kenny Bongers en Kjell Roerbag in zijn wiel. Zo leek de strijd om de tweede plaats te gaan, echter na enkele ronden stond Max de Jong aan de kant met een kettingbreuk. Tot zijn geluk kon hij via de stand van Brouwer Bikesport voor snelle reparatie zorgen zodat hij de wedstrijd kon vervolgen. Intussen was Pim van der Marel opgerukt naar de eerste plaats en kwam de dreiging vanuit de achterhoede. Jens van de Dool en Jesse Bikker kwamen steeds dichterbij, maar Niels Wubbe (in 2015 nog professioneel veldrijder) kwam in de eindfase nog tot de tweede plaats. De jonge Ruben van der Stelt verweerde zich uitstekend met een derde plaats. Ook Max de Jong kon na zijn mankement nog een aantal plaatsen terugwinnen en hield met de zesde plaats de leiding in het klassement.

Uitslag A-klasse: 1. Pim van der Marel (De Lier) 2. Niels Wubben (Dorst) 3. Ruben van der Stelt (Nieuwendijk) 4. Jesse Bikker (Hoogblokland) 5. Jens van den Dool (Hoogblokland).
Klassement A-klasse: 1. Max de Jong (Giessenburg) 2. Bart van den Berg (Wijngaarden) 3. Tijmen Pesselse (Giessenburg) 4. Mika Bouman (Rijswijk) 5. Ando Overbeek (Schoonhoven).

In de grote groep recreanten (B-klasse) hebben we bij zes wedstrijden steeds een andere winnaar gezien. Deze winnaars staan allen bij de eerste zes in het klassement en de einduitslag is nog lang niet zeker. Deze keer was Koen van Wijngaarden de gelukkige, die na drie derde plaatsen nu op de hoogste trede mocht plaatsnemen en meteen de leiding in het klassement overnamn. Wouter de Bruin werd verrassend tweede, vóór de jonge Theo Verpuij.

Uitslag B-klasse: 1. Koen van Wijngaarden (Giessenburg) 2. Wouter de Bruin (Goudriaan) 3. Theo Verspuij (Noordeloos) 4. Leon Slingerland (Schoonhoven) 5. Jeroen Nouwens (Schijndel).
Uitslag B-klasse: 1. Koen van Wijngaarden (Giessenburg) 2. Leon Slingerland (Schoonhoven) 3. Jacco van Mastrigt (Nieuwendijk) 4. Erik van Zanten (Hardinxveld) 5. Jeroen Nouwens (Schijndel).

Volgende wedstrijd: Groot-Ammers, zaterdag 6 januari 2018.