Lichtjeswandeling Groot-Ammers

groot-ammers • In Groot-Ammers vindt zaterdag 23 december een Lichtjeswandeling plaats. De deelnemers maken die avond een Kerstwandeling door een gedeelte van het dorp. Aanmelden kan in het parkje achter de Julianastraat, van 18:45 tot 19:00 uur. De wandeling is voor alle leeftijden. Onderweg is er van alles te zien en te horen. Aan het einde van de wandeling, die eindigt in de kerk, is er een warm drankje met iets lekkers erbij. Degenen die slecht ter been zijn en toch deel willen nemen, kunnen hiervoor contact opnemen via 06-37471241.


Tiener opgepakt in zedenzaak met kind

gorinchem • De politie heeft maandag een vijftienjarige jongen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een zedenincident in Gorinchem.

De jongen is woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit nu veertien dagen langer vast. De vijftienjarige jongen zou betrokken zijn bij een zedenmisdrijf tegen een kind op zondag 29 oktober op de Kennelweg in Gorinchem. De dader werd toen omschreven als 'een jongen op een fiets'. Bureau Rijnmond besteedde aandacht aan het incident, en mede daardoor kwam nog een melding van een ander incident binnen, aan de Dr. Bauerstraat, eveneens in Gorinchem.

Twee weken geleden werd bij Bureau Rijnmond nog een horloge getoond dat mogelijk van de dader was geweest, en gevonden werd op de Kennelweg. Het onderzoek leidde uiteindelijk naar de vijftienjarige jongen, eveneens uit Gorinchem. Maandagochtend werd hij aangehouden. Het onderzoek wordt voortgezet.


Frank Koen naar Wassenaar

wassenaar/zederik • Frank Koen, voormalig burgemeester van Zederik, wordt met ingang van 11 januari 2018 waarnemend burgemeester van de gemeente Wassenaar.

Frank Koen was van 2004 tot 2010 burgemeester van Zederik. Daarna verhuisde hij naar Capelle aan den IJssel. In 2016 en dit jaar was hij waarnemend burgemeester in Katwijk.