• Elco van den Berg, Erika Tukker en Nathalie Breedveld.
• Elco van den Berg, Erika Tukker en Nathalie Breedveld. Foto: aangeleverd

Kerst op het Plein in Bleskensgraaf

bleskensgraaf • voor de zevende keer houden Erika Tukker, Nathalie Breedveld, Gerrit Damsteegt en Elco van den Berg de jaarlijkse Kerst op het Plein in Bleskensgraaf.

Ieder jaar komen er enkele honderden dorps- en buurtgenoten af op de samenzang en de sfeer voor de hervormde kerk. "Het is gewoon geweldig om zo net voor kerst met je dorpsgenoten samen te komen en rondom het kampvuur kerstliederen te zingen, het is iets dat samenbindt en gewoon erg gezellig is", aldus Elco van den Berg. "Normaal is het ook echt op de kerstnacht; dit jaar hebben we het één dag vervroegd en vieren we het dus op zaterdagavond, 23 december' vult Nathalie Breedveld hem aan. "Dit jaar zijn er diverse dorpsgenoten die uit hun Bijbel een deel van het kerstevangelie voorlezen. Zo proberen we iedere keer weer mensen met elkaar te verbinden. Het gelegenheidsbandje wordt ook gevormd door diverse muzikale dorpsgenoten. Zo draagt iedereen een steentje bij", vertelt Erika Tukker.

Tijdens de avond wordt warme chocomelk uitgedeeld en worden andere winterse lekkernijen verkocht, zoals warme worst en glühwein. De sing-in is voor iedereen toegankelijk (het is raadzaam om warme kleding aan te trekken), om samen te zingen, te luisteren en elkaar te ontmoeten. Dit jaar is er ook de mogelijkheid om de kerk te bezichtigen. Deze is ingericht als plek van rust en meditatie. In de portaal van de kerk is er gelegenheid om na te praten.

De avond begint om 20.30 uur, het zingen zal ongeveer één uur duren. Aansluitend is er nog gelegenheid om met elkaar na te genieten rondom de kampvuren. Info: Elco van den Berg, 06-47683926.