• Martine Boere.
• Martine Boere.

Serious Lettering voor Serious Request

regio • In Gorinchem en Schoonhoven worden er binnenkort speciale workshops handlettering georganiseerd voor 3FM Serious Request.

Dit jaar staat het glazen huis van 18 tot en met 24 december op de Grote Markt in Apeldoorn. Het motto is: 'Breng ze weer samen'. De bedoeling is dat met de opbrengst van Serious Request het Rode Kruis onder andere wil helpen om vermiste kinderen op te sporen en ze te herenigen met hun familie. Het belangrijkste doel is om hen weer samen te brengen. Meer dan 20 Lettering Creatives uit Nederland slaan hun handen ineen als Serious Lettering Team om geld in te zamelen voor dit doel van Serious Request. Ook uit Gorinchem zijn er twee handletteraars betrokken. Martine Boere is de persoon achter Studio Suikerzoet en is al enkele jaren een bekende handletteraar: ze geeft workshops in Nederland en België, werkt in opdracht voor onder andere Royal Talens en Papicolor en werkt nu, na haar eerste boek 'Meer met letters', aan haar tweede boek.


Studio Suikerzoet organiseert in Gorinchem en Schoonhoven voor het goede doel een aantal mini-workshops 'This is Serious Unicorn Lettering'. Tijdens deze workshops leer je eenvoudig zelf eenhoorns tekenen én letteren in eenhoorn-stijl: denk aan glitter, regenbogen en mooie kleurtjes. De mini-workshops duren 45 minuten en kosten minimaal 5 euro (meer geven voor het goede doel mag natuurlijk altijd, net als het reserveren van twee workshops na elkaar wanneer je meer tijd denkt nodig te hebben).

Op zaterdag 23 december zijn er tussen 10:00 en 12:30 mini-workshops bij de Limonadebrigade in de Bibliotheek Gorinchem. In Schoonhoven werkt Martine Boere samen met Mirjam de Boer van handletters.nl, bekend van de handgeletterde boodschappenbriefjes. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via De Werkbank of via de bibliotheek. De rest van het Serious Lettering Team gaat op vrijdag 22 en zaterdag 23 december live letteren in het winkelcentrum Orangerie in Apeldoorn, een paar straten bij het Glazen Huis vandaan.