Zeperd voor Ameide

Hendrik-Ido-Ambacht • Ameide leed een forse 5-1 nederlaag tegen het jonge IFC. "Een geflatteerde nederlaag, is mijn eerste reactie. Aan de andere kant verdienden zij wel deze overwinning", aldus een realistische Ameide-trainer Gert-Jan Westerhout. In een sterke openingsfase zag hij zijn pupillen wel scoren. Een geweldige dribbel van Robin Tamming eindigde bij Tom de Kruijk; 0-1. Daarna namen de Ambachters het heft in handen en kwamen nog voor rust op gelijke hoogte. Na rust liep de thuisploeg uit naar maar liefst 5-1. "We gaan een klein beetje negatief de winterstop in, maar we staan wel waar we horen te staan. Alleen de negen tegengoals in de laatste twee wedstrijden baren mij zorgen."

SteDoCo onderuit in Katwijk

Katwijk • In een redelijk gelijkopgaande wedstrijd werd een overtreding van Remco Buist, wel of niet binnen het zestienmetergebied, fataal voor het bezoekende SteDoCo. De ervaren Jaap van Duijn benutte de strafschop en bezorgde Rijnvogels de welkome driepunter. SteDoCo was voor rust de iets beter voetballende ploeg, maar veel meer dan een kans voor Joran Schröder leverde het veldoverwicht niet op. Op slag van rust trad doelman Mark Smith kordaat op bij een sporadische Katwijkse kans. "Het was een wedstrijd van wie zou scoren, ook zou winnen", vond TC-lid Johan van der Werken. En dat werd dus de thuisploeg, die in de slotminuten de kans op 2-0 niet benutte.

Boverhof jaar langer bij VVAC

ottoland • Marten Boverhof zal ook volgend seizoen hoofdtrainer zijn van VVAC. De afgelopen zomer van HSSC'61 overgekomen oefenmeester tekent, ondanks belangstelling van andere clubs, bij de vierdeklasser voor een jaar bij. Boverhof ziet voldoende groeimogelijkheden in de (jonge) selectie van de Ottolanders, die zaterdag een offday hadden en verrassend met 1-2 verloren van WSV Well.