• Bart Koomans wordt verdedigd door Ruben Siland.
• Bart Koomans wordt verdedigd door Ruben Siland. Foto: Rick den Besten

Vroege tegengoal opnieuw fataal voor hardwerkend SV Meerkerk

meerkerk • De afgelopen jaren was SV Meerkerk een ware angstgegner voor het bezoekende Wilhelmina'26. Maar na geknoei in de Meerkerkse achterhoede, waarvan Johnny Schouten al in minuut 8 wist te profiteren, sloop er angst in de ploeg van trainer Michel de Raad die de achterstand niet wist om te buigen.

"We doen er alles aan, de jongens werken keihard. We hadden ook een punt verdiend, maar het lukte vandaag niet", analyseerde SV Meerkerk-trainer Michel de Raad. "Weer niet, want de laatste overwinning (Drechtstreek thuis - TS) kan ik me bijna niet meer herinneren... Als je bovenin staat, heb je geluk. Onderin niet."

De start was in ieder geval dramatisch. Een veel feller Wilhelmina'26 kreeg alle vrijheid en profiteerde in feite gelijk. Een diepe bal op Schouten werd door de ervaren Meerkerkse keeper Wilco den Tuinder en aanvoerder Gert-Jan Koekkoek verkeerd beoordeeld. Niet door de Aalburgse nummer 11 en dus stond al snel de 0-1 op het scorebord. Wilhemina'26 ging makkelijker voetballen, ook omdat de thuisploeg veel balverlies leed en nauwelijks serieus verdedigde.

Alle vrijheid

Met name aanvoerder Kevin van Esch genoot van alle vrijheid, maar profiteerde niet. Sterker nog, Bart Koomans had op slag van rust de beste kans van de eerste helft. Oog in oog met keeper Knoop kwam de Ottolander niet verder dan een simpel rollertje en dus werd er met 0-1 gerust.

Na de thee stond er een ander SV Meerkerk op het veld. Met Floren Streefkerk voor Joop Friedeman kreeg de thuisploeg zowaar kansen. Zelfs een aantal op rij, maar het vizier van Bart Koomans en Melvin van den Heuvel stond niet op scherp. De geelhemden namen nog meer risico's, waardoor Wilhelmina '26 met diverse uitvallen levensgevaarlijk werd. Maar doelman Den Tuinder stond zijn mannetje. Aan de andere kant deed ver in blessuretijd zijn collega Knoop hetzelfde, door een vlijmscherp schot van Streefkerk tot hoekschop te pareren. De corner, met toute Meerkerk incluis Den Tuinder in het vijandelijke strafschopgebied, leverde niets op. In ieder geval niet voor de thuisploeg, maar wel voor het counterende Wilhelmina'26. Tekenend voor de wedstrijd miste Gerben Vos voor open doel de kans op de tweede en beslissende treffer.

Verdiende overwinning

"Overall een verdiende overwinning", vond Wilhelmina'26-trainer Johan van der Werff na afloop in een warme kantine. "We staan nu goed in de periode en prima in de stand. Ik wil graag een tweedeklasser achterlaten en dat gaat, zonder twijfel, lukken. Ook omdat na de winterstop Marcel de Waal en Robert Bouman terugkomen van blessures."