• Unitas werd de eerste winnaar van de Proxsys Cup.
• Unitas werd de eerste winnaar van de Proxsys Cup. Foto: Rick den Besten

'Unitas is dit jaar geen topfavoriet'

gorinchem/arkel • Unitas en Arkel hebben de meeste zaalvoetballers in hun gelederen. En dus behoren zij tot de favorieten van de Proxsys Cup.

"Nou, ik wil niet zo hoog van de toren blazen", tempert Unitas-coach Marco Viveen de verwachtingen. "Vorig jaar kon ik beschikken over twee sterke blokken van vier spelers, maar dat is dit jaar wel anders. Rida Assaban is op vakantie en Mohamed Boukrouche, Maxim Kivaka en Hicham Farhou zijn vertrokken op Molenvliet. Bovendien geven we Owen Verduin de kans als eerste keeper. Die beslissing gaat inderdaad ten koste van Joost Verberk, die daar niet blij mee is. Dat begrijp ik, maar Owen is onze eerste keus. Hij keept wekelijks bij ZVG 2 en niet voor niets is hij de minst gepasseerde doelman van de vierde klasse." Het bruggetje is geslagen. "Nu maar hopen dat die goede lijn wordt doorgezet in de zaal."

Een van de smaakmakers in De Oosterbliek wordt ongetwijfeld ras-zaalvoetballer Richard Smaal. De inmiddels 46-jarige Dordtenaar speelde op het allerhoogste zaalniveau bij Ceverbo en FCK/De Hommel en viel onlangs in bij Jogadores. "Zelf voetballen is en blijft het allerleukste. Met mijn tasje naar de zaal en even nergens aan denken. Niet de verantwoording dragen, maar lekker ballen", heeft Smaal al voorpret. "Samen met Remie Schuurman, Robert Scheurwater en Jeffrey Scheffers vorm ik de basis bij Arkel. De jongens hebben mij gevraagd en alleen onder die voorwaarde ben ik hun coach in het veld. Tutu N'Donna is de man op de bank. Gemakkelijk zal het overigens niet worden, want Sleeuwijk en Leerdam Sport hebben ook veel zaalvoetballers."