Kerststukjes maken

giessenburg • Kindervreugd in Giessenburg organiseert Kerstbloemschikken voor alle leeftijden en Kerststukjes maken voor kinderen vanaf vier jaar. Het bloemschikken is op maandagavond 18 december vanaf 20.00 uur in het clubgebouw aan de Bogerd 41-43 in Giessenburg. Deze avond wordt gehouden in samenwerking met Bloemsierkunst Klimop en kost 25 euro (inclusief thee en koffie en alle materialen). Opgeven kan tot 16 decedmber bij Klimop via 0184-652709.
Op woensdag 20 december kunnen kinderen vanaf vier jaar van 14.00 tot 15.00 uur weer een leuk kerststukje komen maken in het clubgebouw. Leden mogen gratis meedoen, niet-leden betalen 2,50 euro. Voor materiaal wordt gezorgd.


EHBO-cursus voor beginners

ameide • Op 18 januari start de EHBO van Ameide/Tienhoven een EHBO cursus. Er zijn al voldoende cursisten om de cursus door te laten gaan, maar er kunnen er nog een paar bij.

De cursus wordt gegeven op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 in verenigingsgebouw De Hoven aan de J.W. van puttenstaart 83 te Ameide. De cursus bestaat uit ongeveer 14 lesavonden en wordt afgesloten met een examen. De cursuskosten bedragen 150 euro. In dit bedrag zijn inbegrepen de les, het verbandmateriaal en de examenkosten. Sommige ziektekostenverzekeraars geven hiervoor een vergoeding. Tijdens de cursus leren deelnemers hoe te handelen bij een ongeval, letsel, reanimatie en het gebruik van AED, zowel bij volwassene als bij kinderen. Voor meer informatie en/of aanmelden: www.ehboameideentienhoven.nl of 018-3601944 of 0183-602475.


Alphacursus in Nieuwland

nieuwland • Op donderdag 11 januari start in Nieuwland voor het derde jaar de Alpha cursus, die vindt plaats op tien opeenvolgende donderdagavonden vanaf 19:00 uur. Er wordt eerst samen gegeten. Daarna leren over de Bijbel, Jezus Christus en samen doorpraten om te ontdekken wat deze verhalen en personen voor iedereen persoonlijk kunnen betekenen. De eerste avond kan iedereen vrijblijvend komen kijken. Voor meer informatie: www.alpha-cursus.nl.


Kerst en kant in Het Reghthuys

giessenburg • Het museum Reghthuys in Giessenburg is in kersttooi. De expositie van 'Van Klos tot Kant' is uitgebreid. Door het gehele museum is nu kantkloswerk van de Giessenkanters te bewonderen. In de stijlkamer is een tafel gedekt met een tafellaken versierd met geklost kant en gedekt met een zeer oud servies. Ook in de andere kamers zijn naast de gebruikelijke - ook gekloste kerstversieringen te zien. De expositie loopt nog tot en met zaterdag 6 januari.