• Volop sfeer tijdens één van de eerdere Kaarsjesavonden.
• Volop sfeer tijdens één van de eerdere Kaarsjesavonden. Foto: Kees van der Rest

Weer Kaarsjesavond in Nieuwpoort

nieuwpoort • Stichting Vestingstad Nieuwpoort houdt woensdag 13 december de jaarlijkse kaarsjesavond. Nieuwpoort zal deze avond, net als voorgaande jaren, worden verlicht door enkel kaarslicht.

Al om 16.00 begint het evenement met een kerstmarkt in partycentrum het Arsenaal. Vanaf 17.00 zal er erwtensoep te koop zijn in de Hoogstraat. Om 18.30 start Oranjevereniging Oranjegetrouw Langerak-Nieuwpoort met het uitdelen van lampionnen, onder muzikale begeleiding van muziekvereniging KNA. Vanaf het stadhuis zal om 19.00 de kaarsjesavond worden geopend door burgemeester Dirk van der Borg.

De straatverlichting zal worden gedoofd. Nieuwpoort wordt verlicht door enkel kaarslicht. Na de opening zal de lampionnenoptocht van start gaan. Op diverse locaties zijn er activiteiten. Nieuwpoort doet Charles Dickens-achtig aan. Bezoekers kunnen rekenen op onder meer warme chocolademelk en glühwein, optredens en versnaperingen.

Parkeren

Vanaf 18.00 uur is er geen doorgang meer en Nieuwpoort zal tot 21.00 uur volledig afgesloten zijn voor inkomend en uitgaand verkeer. De bezoekers van de kaarsjesavond worden verzocht hun auto buiten de vesting te parkeren. Parkeren kan bijvoorbeeld bij de Spar, op het parkeerterrein bij het veer of bij autobedrijf Van de Wal. De bus Arriva lijn 90 en de bus naar Gorinchem worden omgeleid tussen 17.30 en 21.30 uur.

Meer informatie en het volledige programma: www.vestingstadnieuwpoort.com of www.facebook.com/vestingstadnieuwpoort.