Tweede druk boek 100Waard

regio • Er komt, nog geen twee weken na de lancering van de eerste druk, een tweede druk van het boek 100Waard. Dat brachten de makers Ferry Verheij uit Noordeloos en Bram van der Wal uit Meerkerk afgelopen weekend naar buiten. 'Ons boek is bijna uitverkocht. Als makers zijn we daar erg blij mee. Wij geloofden in de kracht van dit boek en u dus ook. Goed nieuws, er komt een tweede druk. Wij hebben besloten het boek op korte termijn te herdrukken, zodat het ook met de kerstdagen in het vizier nog te koop zal zijn.' In 100Waard worden honderd bewoners van de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden op bijzondere wijze in woord en beeld geportretteerd. Info: 100waard.nl.


In kerstmanpak lopen voor ALS

giessenburg • In Giessenburg vindt zaterdag 16 december de Jingle Bell Jog plaats. Deelnemers joggen, wandelen of fietsen op een damesfiets een rondje, gekleed in een kerstmanpak. Niet voor niets: de opbrengst is voor de bestrijding van de ziekte ALS. Aanmelden kan bij het Grasdepot, Doetseweg 40 in Giessenburg. De kosten zijn 10 euro, inclusief het gebruik van een kerstmanpak. Na afloop is er een ontmoeting in de Loods van Jan op de Graanbuurt, met live muziek, bier van de Dukes, Koffie K-tje en de foodtruck Berlin's Tasty. De start van de Jingle Bell Jog is 14.00 uur.


Kerstverlichting en kramen in Arkel

arkel • Op vrijdag 8 december vindt in Arkel de feestelijke ontsteking van de kerstverlichting op Plein 983 plaats. KNA en het Lingewaard kerst kinderkoor zorgen voor de muziek. Er zijn daarnaast winterse kramen met hapjes en drankjes. Het evenement is van 19.00 tot 20.30 uur. Om 19.30 uur ontsteekt wethouder De Groot de kerstverlichting, daarna zingt het kinderkoor.


Kerst ouderen Hoogblokland

hoogblokland/hoornaar • De broodmaaltijd met Kerstviering die door het Hoogbloklandse ouderencomité wordt gehouden is dit jaar in dorpshuis Het Bruisend Hart te Hoornaar. Vanwege de sloop van De Hoeksteen is de viering verplaatst. De bijeenkomst is op maandag 18 december vanaf 16.30 uur. Dominee M. Zeeman verzorgt de meditatie en mevrouw A. van Driel - van Houwelingen neemt de muzikale begeleiding op zich. Opgeven kan tot en met zaterdag 9 december bij mevrouw C. de Groot, 0183-562738.


Kerstmaaltijd in Giessenburg

giessenburg • Op Tweede Kerstdag houden de kerken van Giessenburg een open inloop voor een kerstmaaltijd met bewoners van Giessenburg. Alleenstaanden of echtparen die niet in de gelegenheid zijn om tijdens de kerstdagen met anderen bij elkaar te komen, zijn welkom. De bijeenkomst is vanaf 17.00 uur in De Rank, Dorpsstraat 55. Opgave kan tot en met dinsdag 12 december via 0184-651445, diaconie@hervormdgiessenburg.nl of diaconie.maranathakerk@gmail.com.


Nooit Gedacht

hoogblokland • IJsclub Nooit Gedacht uit Hoogblokland houdt donderdag 7 december de jaarvergadering in het ijsclubgebouw aan de Dorpsweg. Aanvang is om 20.30 uur.