HSSC'61 verschaft zichzelf wat lucht

hei- en boeicop • In de onderste regionen van de westelijke derde klasse D verschafte HSSC'61 zichzelf de nodige lucht door met 0-3 te winnen op bezoek bij hekkensluiter Kockengen. Drie treffers van scherpschutter Floris Kool bezorgde de ploeg van trainer Gerrit Molenaar de derde zege van het seizoen. "We hadden er ook makkelijk zes kunnen maken. Maar goed, dit is voor ons gewoon een heel belangrijke uitslag met het oog op de ranglijst. De komende weken treffen we SC Everstein en FC Driebergen, dus we kunnen goede zaken gaan doen", blikte de oefenmeester alvast vooruit.

Groot-Ammers in tweede helft langs Zuilichem

groot-ammers • Groot-Ammers had aan een uitstekende tweede helft tegen Zuilichem genoeg om de zesde driepunter van het seizoen te noteren: 3-1. Het contrast tussen beide helften was op Sportpark Gelkenes enorm. Hoewel Groot-Ammers nog sterk begon was het Zuilichem dat in de eerste helft op voorsprong kwam. Na een donderspeech van Hutten in de rust kantelde de wedstrijd na de theepauze volledig. Door treffers van Bas de Vos (1-1), Timo Schollaardt (2-1) en Ricky Eijkelenboom (3-1) wonnen de geelzwarten alsnog. Een tegenvaller voor Groot-Ammers was het uitvallen van routinier Ruud Ouweneel.

Peursum en Brakel delen de punten

giessenburg • Een flink gehavend Peursum pakte na twee nederlagen op rij weer eens een punt. Voor eigen publiek eindigde het duel met Brakel in 1-1. Wegens flink wat blessureperikelen moest zelfs oudgediende Michel Roza, dit seizoen trainer van het tweede elftal van de Giessenburgers, als invaller zijn rentree maken voor de hoofdmacht. Hij zag Brakel na een kleine twintig minuten tegen de verhouding in op voorsprong komen. Peursum herpakte zich en kwam na een vlotte combinatie door het midden via Twan Romeijn nog voor rust op gelijke hoogte. Het betekende tevens de eindstand.

Vroege treffer helpt Arkel langs ASH

arkel • Arkel had op bezoek bij ASH genoeg aan een scherpe start. Een doelpunt van Robin Vogel in de derde minuut van de wedstrijd, een krulbal over de doelman heen, bleek na afloop ook de enige te zijn: 0-1. Een welkome zege voor de mannen van Richard Smaal, omdat concurrenten Unitas, VVAC en Groot-Ammers ook geen steken lieten vallen. Bovendien een terechte, meende de trainer. "ASH had vandaag geen enkele intentie om er een wedstrijd van te maken. Het duel speelde zich grote delen af op hun helft en we hebben op enkele tegenaanvallen na weinig weggegeven."

Lekvogels krijgt flink pak slaag

lexmond • Waar Lekvogels vorige week nog met 8-0 won van VIOD, ging het zaterdag thuis met 1-6 onderuit tegen hoogvlieger Hercules. "Voor ons valt Sinterklaas dit jaar wat vroeg", vatte trainer Raymond Sponselee het samen. "Na hun 0-1, die uit een scrimmage viel, geven we de tweede en derde goal wel erg makkelijk weg." Mede daardoor kwam de aansluitingstreffer van Ralf van Klei op aangeven van Jesse Kersbergen in de tweede helft te laat voor Lekvogels.