Sint in Nieuwpoort

nieuwpoort • Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten komen zaterdag 18 november aan in Nieuwpoort en Langerak. Ze arriveren om 12.30 uur op 't Hooft in Nieuwpoort. Vanaf 13.30 uur is er een Sinterklaasfeest in Het Arsenaal. Entree 2,50 euro voor kinderen en 1,50 euro voor volwassenen. Kaartverkoop bij de Spar supermarkt.


Dorcas voedselactie

lexmond • In de supermarkt van Spar Van Maren vindt zaterdag 18 november een inzameling plaats voor de Dorcas Voedselactie. Van 08.00 tot 18.00 uur staan vrijwilligers klaar om producten in ontvangst te nemen. Voedsellijstjes liggen in de winkel.


Winterfair in Molenaarsgraaf

molenaarsgraaf • Bloemenwinkel De Guirlande en tweedekanswinkel De Bobshop organiseren op vrijdag 24 november een winterfair aan de Graafdijk Oost 39-42 in Molenaarsgraaf. Er is volop brocante uit binnen- en buitenland, ook zijn er kransen, bloemen, woondecoratie, bakmixen, oliebollen en niet te vergeten 'tweedekans' Kerstspullen. De fair is overdekt en duurt van 14.00 tot 20.00 uur. De Bobshop is van 10.00 tot 20.00 uur open.


Parkinson Café in de Bannehof

gorinchem • Belangstellenden zijn op dinsdag 21 november welkom bij het Parkinson Café in woonzorgcentrum Bannehof in Gorinchem. De avond is van 19.30 tot 21.30 uur. Het thema is 'Geavanceerde behandeltherapieën'. Parkinsonverpleegkundige Jos Sterk zal de lezing verzorgen. Mevrouw Sterk is werkzaam in het Beatrixziekenhuis. Na de lezing kunnen bezoekers hun vragen stellen en onderling ervaringen uitwisselen. Toegang is gratis. Vooraf aanmelden is nodig via parkinsoncafegorinchem@gmail.com of via 0183-601684.


Speeltuin zoekt vrijwilligers

nieuw-lekkerland • Nog steeds is Speeltuin Middelweg in Nieuw-Lekkerland op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Het speelseizoen is afgelopen, maar de voorbereidingen voor 2018 zijn al gestart en daarbij zijn meer mensen nodig. Het afgelopen seizoen zijn er heel veel (nieuwe) bezoekers in de speeltuin geweest en ook tijdens de activiteiten waren er steeds veel enthousiaste kinderen. Dit kan alleen blijven plaatsvinden als er genoeg vrijwilligers zijn. Aanmelden kan via info@speeltuinmiddelweg.nl.


Ledenvergadering ijsclub

molenaarsgraaf • IJsclub De Graafstroom houdt vrijdag 24 november haar ledenvergadering in het clubgebouw in Molenaarsgraaf. Aanvang is om 20.30 uur. Er wordt voor koffie en lekkers gezorgd. De vergadering bevat onder andere het jaarverslag en een gratis verloting.


Avond over etherische oliën

sleeuwijk • Reumapatiëntenvereniging regio Gorinchem houdt 22 november een infoavond over het gebruik en de werking van etherische oliën. De avond in Sociaal Cultureel Centrum de Bolderik aan de Nanningh Keijserstraat 2 in Sleeuwijk start om 20.00 uur.