Afbeelding
Foto:

Gratis bus naar 'Mars voor leven'

regio • Op zaterdag 9 december zal de 'Mars voor het leven' voor de 25e keer worden georganiseerd door de stichting Schreeuw om Leven. Voor het eerst zal er een bus rijden vanuit de toekomstige gemeente Vijfheerenlanden richting Den Haag, waar deze mars wordt gehouden.

"Zeker in onze maatschappij, waar jaarlijks 30.000 abortussen plaatsvinden, is het hard nodig om aandacht te vragen voor de beschermwaardigheid van het leven", aldus Kees Vermaat voorzitter van SGP-jongeren Leerdam en omstreken.
Om zoveel mogelijk mensen uit onze omgeving naar Den Haag te krijgen, heeft SGP-jongeren Leerdam en omstreken gratis busvervoer geregeld. De inwoners uit de toekomstige gemeente Vijfheerenlanden of omgeving kunnen zich aanmelden via www.schreeuwomleven.nl/vijfheerenlanden. Het tijdstip van vertrek zal afhangen van de opstaplocatie, die bepaald zullen worden aan de hand van de aanmeldingen.


'Moms Night Out'

bleskensgraaf • BUtogether organiseert op donderdagavond 23 november haar tweede Moms Night Out voor jonge moeders in de leeftijd tot 31 jaar.

Naast tal van evenementen voor jongvolwassenen speelt BUtogether in op de behoefte aan verbinding en ontspanning van jonge moeders. De avond vindt plaats in Boven-Hardinxveld, waar Eer & Nan een ontroerende, maar hilarische cabaretshow geven over het 'vrouw zijn'.
De locatie is niet rolstoel toegankelijk en de moeders zijn welkom om de kleine baby's mee te nemen. Vanaf 19.30 uur is het ontvangst, waarna de voorstelling om 20.00 uur begint. De aanmeldkosten zijn 2,95 euro, met tijdens de avond een collecte voor de onkosten. Op deze manier is de dag voor iedereen toegankelijk.

Opgeven gaat via de website, www.BUtogether.nl. Stichting BUtogether organiseert evenementen, spreekbeurten en trainingen voor uiteenlopende doelgroepen. De stichting heeft een christelijk karakter.