• Sinterklaas komt zaterdag op meerdere plekken aan.
• Sinterklaas komt zaterdag op meerdere plekken aan. Foto: Geurt Mouthaan

Sinterklaas komt aan in de streek

regio • Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten komen zaterdag 18 november op diverse plekken in de streek aan.

Giessenburg en Giessen-Oudekerk

De stoomboot van Sinterklaas legt om 13.00 uur aan bij Café Olt Ghiessen in Giessen-Oudekerk. Om 14.00 uur meert het vaartuig aan bij de Giessenbrug in Giessenburg. Na aankomst wandelen Sint en Pieten richting Dorpsstraat, waarbij de kleintjes hem een handje kunnen geven. In De Til is van 14.45 tot 16.00 uur het Sinterklaasfeest voor de kinderen uit de groepen 1, 2 en 3. Na afloop krijgen zij een presentje. Bij erg slecht weer gaat de Sint direct naar De Til; dan kunnen de allerkleinsten en hun ouders even mee. Kinderen die niet op de Giessenburgse basisscholen zitten kunnen een gratis toegangsbewijs krijgen bij De Til of via 0184-654004. Kinderen die door een langdurige ziekte niet naar het feest kunnen, worden door de Sint thuis bezocht. Aanmelden: 06-11255526.

Bleskensgraaf

Om 10.00 uur meert de stoomboot aan bij De Spil, waar het feest in het dorpshuis wordt gevierd.

Streefkerk

Sint arriveert om 16.00 uur in Streefkerk. Hij komt niet met zijn stoomboot de haven binnen, maar gaat rechtstreeks naar de muziektent.

Lexmond

De kinderen zijn om 14.30 uur welkom bij de brandweerkazerne in Lexmond, waar de Sint aanmeert. Er staan auto's met karren klaar om in optocht door het dorp te rijden. Ouders van kleine kinderen kunnen meerijden. De optocht eindigt bij Huis Het Bosch waar het Sinterklaasfeest gevierd wordt.