Bridgezege Slob/Walhout

hoornaar • In de bridgecompetitie van BC Hoornaar was de zege afgelopen week voor het paar Slob/Walhout.

Uitslag: 1. Aart Slob/Ad Walhout, 62.50%; 2. Jacky Bak/Coby van Bruchem en Gerry en Piet Bronhorst, 60.16%.


Kroonschijf DZ blijft winnen

brandwijk • De dammers van Kroonschijf Denk en Zet hebben ook hun vierde wedstrijd in de nationale competitie in winst omgezet. Deze keer was Stigt Thans uit Schiedam het haasje. Met een 13-7 nederlaag werden zij naar huis gestuurd. De thuisclub kwam al vroeg op een 4-0 voorsprong door eenvoudige zeges van Cor Westerveld en Ad de Hek. Na remises van Martin Nederlof en Wim Kalis volgde een nederlaag van Arie van Genderen, maar Harm Jan van Rees sloeg de Schiedamse hoop direct de Alblasserwaardse klei in door een fraai positioneel duel met een winst te bekronen. Piet Trapman, Dirk van Genderen en Peter Hartog damden zich allen naar een punt, waarna Peter de Hek met een degelijke overwinning de eindstand op 13-7 bracht.


Kampioenschap Giessenruiters

ameide • Na de derde onderlinge wedstrijd van rijvereniging De Giessenruiters zijn de clubkampioenen bekendgemaakt. De clubkampioenen 2017 zijn:

Dressuur niet-wedstrijdruiters: Bernice de Jong.
Dressuur wedstrijdruiters: Cobi Bassa.
Mennen: Rosalie Buyserd.
Springen pony's: Philine Aanen.
Springen paarden: Cobi Bassa.

Uitslagen derde onderlinge wedstrijd:

Dressuur niet-wedstrijdruiters: 1. Bernice de Jong, 2. Renate v.d. Heuvel, 3. Ilonka v.d. Heerik, 4. Natalie Blokland.
Dressuur wedstrijdruiters: 1. Meike v.d. Dool, 2. Jessica v.d. Bosch, 3. Nikki Stehouwer.
Mennen dressuur: 1. Rosalie Buyserd.
Springen beginners: 1. Natalie Blokland, 2, Casandra Haars.
Springen paarden: 1. Marrigje Mesker.
Kür op muziek: 1. Cobi Bassa.
Stoelendans: 1. Enya Fekkens, 2. Jessica v.d. Bosch, 3. Philine Aanen.
Verrassingsspel: 1, Jaco, Emely, Ellis en Kirsten v.d. Zijden.


Stuntje Van der Hoek tegen Vonk

giessenburg • Henk van der Hoek zorgde in de schaakcompetitie van Giessen en Linge voor een stuntje tegen koploper Jaco Vonk. Vonk had voordeel, maar verslikte zich vervolgens in een vrijpion. In de tijdnoodfase werd het remise. Compliment voor Henk van der Hoek, die tegen sterke tegenstanders vaker goed en onbevangen speelt.

Uitslagen negende ronde: Henk v.d. Hoek-Jaco Vonk 0.5-0.5, Wim Rietveld-Eddy Korevaar 0.5-0.5, Tim Schakel-Bram Capelle 1-0, Hans Kooy-André van Wingerden 1-0, Jeroen Brandsma-Huig Visser 1-0, Kees Bons-Chris Tromp 0-1, Gijs Bos-Jaap Cornet 0-1, Gerard de Gans-Ton Lodder 0-1, Martijn Stam-Johan v.d. Heijde 1-0.


Topvorm Booij

wijngaarden • In de biljartcompetitie van De Lukkie Klos is Gert Jan Booij in topvorm. Ditmaal was Wim de Groot het slachtoffer: 18-9. Booij staat inmiddels vierde, Martin Aantjes is de nieuwe koploper.