Bekerwinst Schelluinen op LRC

schelluinen • Op een goed bevolkt sportpark Scalune knikkerde gastheer Schelluinen het twee klassen hoger spelende LRC uit de beker. "Iedereen vindt dit lekker en loopt met een dikke grijns op het gezicht", aldus vv Schelluinen-trainer Philip den Haan na de 4-2 zege op de Leerdammers. "En ik ook, want we hebben goed gespeeld en uit prima combinaties mooie goals gemaakt." De compact spelende thuisploeg zat na een halfuur spelen op rozen. Laurens Lingen en twee keer Damien de Jong tekenden voor een ruime 3-0 voorsprong, die kort na rust werd uitgebouwd door Paul Luzineau; 4-0. De Leerdamse inhaalrace stokte na twee goals.

Streefkerk bekert verder

everdingen • Tegen gastheer SC Everstein boekte Streefkerk een eenvoudige 0-4 bekeroverwinning. "Behoudens een moeizaam begin speelden we een goede wedstrijd. Na de openingsgoal van Joey van de Vlist halverwege de eerste helft waren de beste kansen voor ons. Net voor en direct na rust scoorde Olaf Wols twee keer", zag Streefkerk-trainer Maarten van Gastelen. Op het uur zette Lennert de Vries de kers op de taart; 0-4.

SteDoCo vanaf penaltystip onderuit

dalem • Het bekeravontuur van SteDoCo strandde al in de tweede ronde. In de penaltyserie, noodzakelijk na een 1-1 eindstand, was GJS de meest gelukkige ploeg. "Natuurlijk wil je de volgende ronde bereiken, maar we zetten de focus nu snel op Jodan Boys", aldus SteDoCo-oefenmeester Frans Adelaar, die in Dalem begon met een aantal spelers dat minder speelminuten in de benen heeft. De ploeg uit Hoornaar keek halverwege tegen een 1-0 achterstand (goal Quincy Bartens) aan. Op verzoek van Adelaar werd het tempo in deel twee opgevoerd, met als resultaat de gelijkmaker van Jesse Wielinga. SteDoCo ging op zoek naar meer, maar de stand was en bleef gelijk.