• Lekkerland was de bovenliggende partij in de derby.
• Lekkerland was de bovenliggende partij in de derby. Foto: Rick den Besten

Nieuw-Lekkerland is in bekerduel ruim de meerdere van De Zwerver

nieuw-lekkerland • De bekerwedstrijd tussen Nieuw-Lekkerland en De Zwerver werd geen moment de clash waar de liefhebbers op gehoopt hadden. Het klassenverschil én de rol van scheidsrechter Meeuwse waren daarvoor te groot.

De jonge arbiter besloot in de 18e minuut de openingstreffer van Marc Kruipers goed te keuren, terwijl aan deze kopbal volgens De Zwerver een overtreding op keeper Bas Bijkerk voorafging. Bij Nieuw-Lekkerland reageerde men er laconiek op. "Bijkerk werd geblokt door een verdediger van zijn eigen ploeg", bezag Nieuw-Lekkerland trainer Ronald Hulsbosch de situatie. "Mooi dat ik door een speler van de tegenpartij werd opgevangen", wierp Bijkerk daar tegen in. "Een stevige overtreding. Deze goal had nooit mogen worden toegekend."

De 1-0 zette een stevig kruis door de plannen van de Kinderdijkers. De formatie van trainer Edward Knook, die Lucas Adelino in de slotfase nog rood zag krijgen wegens natrappen, was naar sportpark Excelsior gekomen om vanuit de egelstelling te gokken op een uitval. Toen die optie verviel, werd gaandeweg duidelijk dat De Zwerver geen enkele vuist kon maken tegen de streekgenoot. "We waren heer en meester", oordeelde Nieuw-Lekkerland trainer Ronald Hulsbosch. "Toch ben ik niet tevreden over ons spel voor rust. De verkeerde mensen kwamen in balbezit. Daar heb ik geprobeerd wat aan te doen door bijvoorbeeld Okan Arslan naar de rechtshalfpositie te halen. Niet geheel toevallig scoorde hij kort na de pauze de 2-0 en kregen we ook na de 3-0 van Rick Lodder kansen om ons naar een nog veel ruimere overwinning te spelen."

Edward Knook mocht tevreden zijn over de inzet van zijn elftal. Veel meer pluspunten vielen niet te ontdekken. Het huidige De Zwerver is een goedwillend elftal, maar mist node de extra kwaliteit van spelers als Guido Luiten, Tom van der Linden en Jort van Meerkerk. "Tom heeft vandaag alweer een wedstrijd met het tweede elftal meegedaan", tipte Knook een lichtpuntje aan. "Guido en Mark Hendriks zijn van de week van hun gips verlost. Van Guido verwacht ik dat hij al voor de winterstop de training kan hervatten. Op Jort van Meerkerk reken ik pas in het nieuwe kalenderjaar. Natuurlijk is het balen dat we deze jongens moeten missen. En ja, met hen erbij zouden we het Lekkerland een stuk moeilijker hebben kunnen maken. Maar ik ga er verder ook niet over zeuren. Ik heb zeker ook vertrouwen in de spelers die hen vervangen." Nieuw-Lekkerland op zijn beurt kan bogen op een solide elftal zonder al teveel frivoliteit. "Een team dat bij mij past", aldus Hulsbosch. "Dat zorgde ervoor dat ik nog flink getwijfeld heb voor ik bekend maakte bij de club te zullen vertrekken. Er waren vijf clubs in me geïnteresseerd. Dat streelt me zeker. Volgende week maak ik bekend waar ik naartoe ga. De club moet eerst intern nog wat zaken bespreken, vandaar."