Raadslid Bettie Piso onverwachts overleden

arkel • PvdA-raadslid Bettie Piso (61) uit Arkel is zaterdag onverwachts overleden. Haar familie en iedereen die haar kende, reageren geschokt en verslagen.

"Voor de hele wereld was zij een vriendin, voor ons was zij de hele wereld! Ze zal enorm gemist gaan worden", meldt haar familie op de Facebookpagina van Bettie, die sinds afgelopen volgestroomd is met condoleances en andere meelevende reacties.

"Een enorm verlies, in eerste instantie voor haar familie en naasten, maar uiteraard ook voor onze partij", schrijft fractievoorzitter Ruud van Rijn van PvdA Giessenlanden op de website van de partij.

Reactie burgemeester

"Met verslagenheid kennis genomen van het overlijden van ons raadslid Bettie Piso. Ik wens haar familie veel sterkte", meldt burgemeester Werner ten Kate op twitter.

Sinds 2012 zat Bettie Piso namens de PvdA in de gemeenteraad van Giessenlanden. Ze vertolkte binnen de partij onder andere de rol van ombudsvrouw.

Markant en sociaal bewogen

Bij de gemeente Giessenlanden wordt Bettie Piso herinnerd als een markante en sociaal bewogen vrouw die duidelijk en oprecht haar mening gaf. "Bettie stond midden in de Giessenlandse samenleving, in het bijzonder in haar dorp Arkel. Zij was iemand die zich met hart en ziel inzette voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. In de gemeenteraad maakte zij zich dan ook sterk voor onder andere sociale woningbouw, vluchtelingen en mensen met schulden. De enorme gedrevenheid en passie waarmee zij haar ervaringen uit de dagelijkse praktijk naar de raadszaal bracht, gaan we missen."

Behalve raadslid is Bettie jarenlang actief geweest voor het Vluchtelingenwerk en de Voedselbank. Ze was een groot fan van Elvis Presley en heeft onlangs Graceland bezocht, het landgoed in de Verenigde Staten waar de Amerikaanse zanger begraven ligt.