• Andries Kraaijeveld in zijn Skiservice Schelluinen.
• Andries Kraaijeveld in zijn Skiservice Schelluinen. Foto: Bert Bons

Skiservice Schelluinen op nieuwe plek

schelluinen • Skiservice Schelluinen is onlangs verhuisd van de oude Kia-garage in het dorp naar het nieuwe bedrijfsverzamelgebouw aan de Sportlaan 3c.

"Ik heb nu drie jaar mijn eigen zaak en het gaat steeds beter. Daarom durf ik de stap aan", legt Andries Kraaijeveld uit. Hij is het typische voorbeeld van iemand die van zijn hobby (deels) zijn beroep maakt. "Na eerst mijn eigen ski's geslepen te hebben, ben ik dit een jaar of zes geleden ook voor andere gaan doen. Eerst gebeurde dit thuis in de garage en later in een deel van de oude Kia-garage. Inmiddels weten al veel mensen mij te vinden, afgelopen winter heb ik 700 paar ski's in mijn handen gehad."

Vanwege die groei durfde hij de stap naar een wat meer definitief eigen onderkomen aan. De oude Kia-garage wordt immers gesloopt om plaats te maken voor woningbouw.

"Het is leuk om de volgende stap te kunnen maken", vervolgt Kraaijeveld. "Ik heb in de afgelopen jaren best veel geïnvesteerd in tijd en geld. Ik ben bijvoorbeeld in Zwitserland geweest om les te krijgen in het slijpen van ski's."

Daarnaast mag Andries zich sinds zijn verhuizing naar het nieuwe onderkomen aan de Sportlaan 3c in Schelluinen officieel dealer noemen van kwaliteitsmerken als Fischer, Dalbello en Völkl. Naast het slijpen van ski's en snowboards kun je bij Skiservice Schelluinen nu dus ook terecht voor de aankoop van nieuwe ski's en skischoenen. Daarnaast bestaat het assortiment uit skistokken, helmen, brillen, sokken, onderkleding en inlegzolen. Bij de inlegzolen heeft men zelfs de mogelijkheid om deze helemaal naar de eigen voet te laten vormen, evenals de skischoenen van Fischer. "Perfecte pasvorm voor super veel comfort."

"Skikleding verkoop ik echter nog niet", geeft Andries aan. "Dat is namelijk behoorlijk modegevoelig en je kan nu eenmaal niet alles tegelijk." De artikelen die hij verkoopt, zijn allemaal van hoogwaardige kwaliteit. "Ik krijg heel wat merken in mijn handen als ik ski's slijp. Daardoor weet ik wat goed is." Momenteel werkt Andries part-time voor Skiservice Schelluinen. Voor meer informatie: www.skiservice-schelluinen.nl. Zaterdag 11 november is er van 09.00 tot 17.00 open huis, in combinatie met de KIA testdag bij het nabijgelegen Autobedrijf Van Muijlwijk.