Transfer bevalt goed

nieuw-lekkerland • Je zegt je vrienden vaarwel om je geluk bij een eersteklasser te beproeven. Middenvelder Stefan Bitter en centrale verdediger Marc Kruiper hebben nog geen seconde heimwee.

Bij hun vorige clubs behoorden ze tot de beste spelers van de selectie. Daarom wekte de overstap van Stefan Bitter (Spirit) en Marc Kruiper (Schoonhoven) naar eersteklasser Nieuw-Lekkerland geen verbazing. Beiden hadden geen zin in een voetbalseizoen in de derde klasse. ,,We draaien nu mee op een hoger niveau. Dat past bij onze ambitie. Je wil het allemaal wel eens meemaken tijdens je loopbaan", zeggen de Krimpenerwaardse talenten in koor.

Stefan Bitter (23) speelde tot nu toe alle wedstrijden mee. Het aanpassen ging vlot. "Nieuw-Lekkerland heeft een leuke, jonge groep, die bereid is voor elkaar te werken. De sfeer is prima. De tiende plek is niet ons doel, maar je kan van een nieuwe groep niet meteen wonderen verwachten. In de eerste drie duels tegen Feyenoord, Brielle en Deltasport rekenden we niet op al teveel punten, maar tijdens de laatste reeks ging het beter. De komende duels tegen SHO, Nieuwenhoorn en DCV zullen aangeven waar we staan."

Marc Kruiper (25) deed in de voorbereiding mee tegen Nivo Sparta en Papendrecht, maar raakte tijdens het bekerduel met Hardinxveld geblesseerd aan zijn knie. ,,Na een maand revalideren heb ik eerst twee keer met het tweede elftal meegedaan om weer ritme te krijgen. Het duel tegen Bruse Boys betekende dus mijn competitiedebuut. Ik was niet ontevreden over mijn inbreng. Ik won veel luchtduels en bleef geconcentreerd spelen. Daarmee hoop ik een basisplaats te kunnen bemachtigen."

Buffelen

De boomlange Schoonhovenaar meent dat Nieuw-Lekkerland zal moeten buffelen om andere eersteklassers af te troeven. ,,Diverse tegenstanders hebben een hoger budget en beschikken over kwalitatief beter spelersmateriaal. Wij zijn nog niet in staat om zelf het spel te maken en hanteren voornamelijk de counter."

De transfer is hem goed bevallen. ,,Nieuw-Lekkerland is een gemoedelijke club waar naast presteren ook gezelligheid heerst. Ik heb mijn hele leven bij Schoonhoven gevoetbald. Ik heb geen heimwee, maar ik denk geregeld terug aan mijn jaren bij VVS. Ik volg de resultaten op de voet. Met een aantal jongens heb ik nog contact en daarnaast speelt mijn broer Tom in het eerste elftal."