Lezing J.W. Ooms

ameide • Jan Boele uit Bleskensgraaf vertelt donderdag 16 november bij de Historische Vereniging Ameide en Tienhoven in het stadhuis te Ameide over het leven en werk van de streekschrijver J.W. Ooms. Boele schreef een biografie over hem. De aanvang is 20.00 uur, de toegang is gratis.


Lezing kernramp

bleskensgraaf • Op donderdag 16 november om 20.00 uur verzorgt Hans Wolkers voor de Historische Vereniging Binnenwaard een lezing over de gevolgen van de kernramp in Tsjernobyl in 1986. De lezing is in De Spil te Bleskensgraaf. Hans Wolkers bezocht het gebied en schreef er een boek over.


Kledinginzameling Bleskensgraaf

bleskensgraaf • Werkgroep Hulp Oost-Europa Bleskensgraaf houdt zaterdag 11 november de halfjaarlijkse kledinginzameling. Tussen 9.30 en 12.00 uur kunnen aan de Hofwegen 50 in Bleskensgraaf kleding, schoenen, laarzen, zeep en breiwol worden ingeleverd. Ook zijn krentenbroden, slaatjes, jam, honing en (kerst)fotokaarten. De opbrengst gaat naar de Roma-zigeunerschool in Szernye, Oekraïne. Info: www.hoebleskensgraaf.nl.


Uitslag verloting

regio • In oktober hield Graafstrooms Fanfare haar najaarsverloting. De tien prijzen vielen op (van 1 tot en met 10): 406-570-450-400-635-115-606-485-54-545.


Doelendienst

gorinchem • Stichting Doelendienst start zondag 12 november om 10.00 uur in theater De Vijfzinnen (voorheen Schouwburg De Nieuwe Doelen) in Gorinchem. Spreker deze zondag is Marco Heijstek. Gospelband 4 Tune uit Hardinxveld-Giesendam verzorgt de muziek. De toegang is gratis. Er is een collecte. Info: www.doelendienst.nl.


Inloopspreekuur e-books

ameide • In het Servicepunt van de bibliotheek in Ameide wordt woensdag 15 november van 14.30 tot 15.30 uur een inloopspreekuur gehouden over e-books. Naast de fysieke collectie biedt de Bibliotheek AanZet ook meer dan 5000 e-books aan. Mensen die hierover meer willen weten, kunnen terecht op het spreekuur. Info: www.debibliotheekaanzet.nl.


Opbrengst collectes

regio • De collecte voor Bartimeus/Sonneheerdt bracht in Lexmond 947,60 en in Hei- en Boeicop 608,05 euro op. De collecte voor het Diabetes Fonds was in Ameide/Tienhoven goed voor 1694,60 euro.


Bijeenkomst over dementie

noordeloos • In de Ontmoetingskerk te Noordeloos wordt op dinsdag 21 november vanaf 20.00 uur een themabijeenkomst gehouden over dementie en Alzheimer. Deze avond geleid door mr. Arie Slob, voorlichter bij Alzheimer Nederland. Naar verwachting zal het niet meer zo lang duren voordat dementie volksziekte nummer 1 zal zijn. Het gaat onder meer over het herkennen van de verschijnselen en hoe er het best mee omgegaan kan worden.