Afbeelding
Foto:

Hartveilig blijven

molenwaard • Dankzij een netwerk van vrijwilligers en AED's heeft Molenwaard de titel 'Hartveilig Wonen' ontvangen. De gemeente wil graag hartveilig blijven en organiseert daarom binnenkort twee informatieavonden op 10 en 23 november.

In Molenwaard zijn ruim 400 vrijwilligers aangesloten bij Hartveilig Wonen en in totaal zijn 45 AED's beschikbaar, verspreid over de kernen. Wethouder Piet Vat: "In onze gemeente zijn jaarlijks ongeveer 15 inzetten via Hartveilig Wonen. Dat betekent dat niet iedere vrijwilliger daadwerkelijk wordt ingezet. Nazorg rond deze inzetten is goed geregeld, maar het is ook van groot belang om in contact te blijven met alle vrijwilligers."

Om betrokkenheid te houden, organiseert de werkgroep Hartveilig Wonen Molenwaard twee informatieavonden. Naast een toelichting op de stand van zaken en ruimte voor vragen en worden er ervaringen gedeeld. De informatieavonden zijn op vrijdag 10 november van 20:00 tot 22:00 uur bij IJsclub de Molenhoek, Vletstraat 9 in Nieuw-Lekkerland en op donderdag 23 november van 20:00 tot 22:00 uur in het Wellant college, B140 in Ottoland. Meer info: www.hartveiligwonen.nl.