Afbeelding

1 Waar staat SAAM voor?

Werkgroep SAAM organiseert in Meerkerk maaltijden voor mensen die daar behoefte aan hebben. We stellen Iris Versluis enkele vragen.

Iris: "SAAM staat voor Samen Aandacht aan Mensen. We willen aandacht hebben voor mensen om ons heen. Aandacht in de zin van een maaltijd met ontmoeting van anderen. SAAM wordt georganiseerd door zes vrijwilligers."

2 Waarom is SAAM opgericht?

Iris: "SAAM is gestart doordat wij als vrijwilligers het belangrijk vinden om om te zien naar elkaar. SAAM is opgericht om mensen die om wat voor reden dan ook behoefte hebben aan een ontmoeting met elkaar. Denk hierbij aan mensen die alleen zijn, of nieuw zijn in het dorp. Maar ook gezinnen die contact willen maken."

3 Wat organiseert SAAM?

Iris: "Een maandelijkse maaltijd. Op dit moment hebben we een vaste groep mensen van ongeveer 35 personen. De meesten hiervan zijn van middelbare leeftijd of daarboven. Maar we organiseren deze maaltijden voor jong en oud. We vragen een vergoeding van 3 euro. Kinderen zijn gratis."

4 Voor wie is SAAM?

Iris: "Voor een ieder die de behoefte heeft, om wat voor reden dan ook, met elkaar te eten en elkaar te ontmoeten."

5 Wanneer worden de maaltijden georganiseerd en waar?

Iris: "Maandelijks op vrijdagmiddag tussen 18.00 en 20.00 uur in de Pukkel aan de Blommendaal 4 in Meerkerk. De eerstkomende datum is 17 november. Aanmelden: werkgroepsaam@gmail.com of 06-55107319."