Gratis ouderavond Hart voor Waard

molenaarsgraaf • Stichting Hart voor de Waard, voorheen het Slingeland festival, biedt een gratis ouderavond aan, in samenwerking met Leantine Dekker van de HGJB.

De ouderavond heeft als thema 'Grenzen en regels' en richt zich op het bieden van veilige kaders voor je kinderen in relatie tot grenzen en regels in het gezin. Op dinsdagavond 14 november wordt deze avond verzorgd in De Rank in Molenaarsgraaf.

Daar waar er een trend is geweest om kinderen grenzeloos op te voeden komt opvoedingsland daar aardig van terug. Blijkbaar is een kind zich vrij overgeven aan eigen keuzes niet het geen wat opbouwt. Grenzen en regels geven kinderen veilige kaders waar binnen ze zich vrij kunnen bewegen. Tijdens deze avond zal Leantine vanuit haar passie en expertise de ouders inspireren en onderwijzen in de bijbelse richtlijnen van opvoeding. Hierbij zal ze de ouders tools toereiken hoe ze dat nu praktisch handen en voeten kunnen geven in de opvoeding van hun kinderen.

Leantine Dekker is als theoloog werkzaam bij de HGJB. Als jeugdwerkadviseur reist zij stad en land af om kerken op weg te helpen om het lokale jeugdwerk op een inspirerende vorm te geven. Tevens ontwikkelt zij mee aan diverse materialen voor jeugdwerk en geloofsontwikkeling.

Het Slingeland festival biedt deze ouderavond gratis aan voor ouders uit de Alblasserwaard, tijdens de avond is er een collecte voor de onkosten. De training wordt gehouden op dinsdagavond 14 november van 19.30 tot 22.00 uur. Aanmelden is in verband met de voorbereidingen verplicht en kan via www.hartvoordewaard.nl.