Wintersfeermarkt in Lexmond

lexmond • Onder het motto: 'Waarin een klein dorp groot kan zijn' organiseert het marktcomité opnieuw een wintersfeermarkt in Lexmond. Het evenement vindt plaats op donderdag 30 november van 17.00 tot 21.00 uur en is een combinatie van een markt met winterproducten en het bekende Lexmondse preuvenement.

Jarenlang werd in december een wintermarkt gehouden, later voorafgegaan door een proeverij in november. Vorig jaar besloten initiatiefneemsters Ingrid van der Hagen en Catrien van Kuijlenborg beide evenementen samen te voegen tot een wintersfeermarkt en dat is van beide kanten prima bevallen, vertellen ze enthousiast.
"Door het grote succes is er voldoende draagvlak om hiermee door te gaan", zegt Ingrid. "Wij organiseren dit bewust wat vroeger in de tijd om de vele activiteiten in de decembermaand voor te zijn. Belangrijk vinden we de gezellige sfeer als voorproefje op de komende feestdagen."
Op de wintersfeermarkt zijn winterproducten, kleding, (feest)cadeaus, kerstartikelen en allerhande snuisterijen te koop en er is veel te proeven en te ontdekken bij diverse ondernemers. Er is ook ruimte voor kramen met goede doelen en de beide plaatselijke kerken zijn vertegenwoordigd. In de Hervormde kerk kunnen bezoekers genieten van orgelspel en kunnen kinderen luisteren naar verhalen voor en door kinderen en er is ook een inzameling voor de Voedselbank Giessenlanden-Zederik. De kringloopwinkel van de hervormde kerk is open en er worden wafels gebakken.
Het marktcomité is inmiddels uitgebreid met vier leden vanuit de Lexmondse Ondernemersvereniging. Er is nog voldoende ruimte voor standhouders. Zij kunnen zich aanmelden via marktlexmond@gmail.com. Meer Info: www.lexmondsemarkt.nl.


Enquête voor vrijwilligers

molenwaard • De vrijwilligerscoördinatoren van de gemeente Molenwaard hebben een enquête verstuurd aan de bij hen bekende vrijwilligersorganisaties in de gemeente. Doel hiervan is om bij deze organisaties te peilen naar de mate van behoefte aan onderling contact en netwerkmogelijkheden. Daarnaast willen de coördinatoren ook graag weten in hoeverre de website www.vrijwilligerswerkmolenwaard.nl in een behoefte voorziet en op welke manier de website beter ingezet kan worden in het zoeken, vinden en koppelen van vrijwilligers en hulpvragers.
Wie wil meedoen aan het onderzoek en nog geen enquête heeft ontvangen, kan een mail sturen naar info@vrijwilligerswerkmolenwaard.nl. De enquête wordt dan alsnog opgestuurd.


Kinderen nodig voor musical

langerak • Musica Conspirato zoekt jongens en meisjes in de leeftijd van zes tot en met twaalf jaar om mee te spelen in de kindermusical 'Pasen, Jezus leeft', waarbij het paasverhaal beleefd wordt door de ogen van een groep kinderen uit het stadje Bethanië.
Kinderen die het leuk vinden om samen te zingen, te dansen en te acteren kunnen meedoen. Repetities zijn op maandagmiddag van 16.00 tot 17.15 uur in de Koningskerk in Langerak. De start is op maandag 8 januari 2018, de uitvoering staat onder andere gepland op vrijdag 6 april 2018. Voor info en aanmelden: info@musicaconspirito.nl of 0184-602259. Aanmelden kan tot 22 december.