Winnend SteDoCo ziet Noordwijk verliezen

ridderkerk • Tegen het lastige RVVH boekte SteDoCo een minieme, maar zeer welkome 0-1 overwinning. Want koploper Noordwijk leed een onverwachte nederlaag bij Zwaluwen Vlaardingen, waartegen volgende week de mannen van trainer Frans Adelaar hun achterstallige wedstrijd mogen inhalen.

"Maar ik heb van een bank geleerd dat garanties uit het verleden niet tellen. De uitslagen van vandaag hebben geen waarde als we volgende week niet winnen. Ook de overwinning van een aantal jaren geleden in Vlaardingen (toen SteDoCo terugkwam van een 3-0 achterstand en met 3-4 won -TS) niet", aldus Adelaar. In Ridderkerk was in de eerste helft het baltempo in de ogen van de Utrechtse coach te laag. Met Joran Schröder en Jay Jay Meierdres voor Remco Buist en Renzi Barradas bij aanvang van de tweede helft kreeg SteDoCo wel het gewenste heft in handen. Met een prachtige vrije trap opende Jordey van Dam de score; 0-1.

Vervolgens liet een bovenliggend SteDoCo enkele kansen liggen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar trok de driepunter wel over de streep. "Voor volgende week zijn we gewaarschuwd. Tegen sterke tegenstanders kan Zwaluwen op het eigen zware veld boven zichzelf uitstijgen en dus is hun overwinning voor onze technische staf wel prettig; die gaan we zeker gebruiken de komende trainingsweek."