• Jasper en Agaath hebben de nieuwe Plus geopend.
• Jasper en Agaath hebben de nieuwe Plus geopend. Foto: Peter Verbeek

Nieuwe Plus aanwinst voor de regio

meerkerk • De trossen groene ballonnen waarmee veel lantaarnpalen in Meerkerk waren opgetuigd lieten al weten dat er iets bijzonders stond te gebeuren: de heropening van Plus. Afgelopen woensdagmorgen is de supermarkt officieel open geknipt door Agaath en Jasper, de oudste en de jongste medewerker.

Plus is een formule die de laatste jaren flink aan de weg heeft getimmerd en mede daardoor enorm is gegroeid. 'Goed eten, daar houden we van' is de slogan die de consument in alle commercials kan lezen of horen. Die zes woorden hebben model gestaan voor de inrichting en het assortiment van Plus Meerkerk.

"Er was niets mis met ons assortiment, maar in de oude winkel konden we de laatste groeistap niet zetten", zegt eigenaar Frans Versteeg. "In het hele land zijn de meeste winkels inmiddels gerestyled, en Plus Meerkerk is een van de laatste. We hadden te weinig ruimte, en dat ging ten koste van de uitstraling. Na een lang voortraject is het gelukt om de winkeloppervlakte van 600 naar 900 vierkante meter te brengen, en dat biedt veel meer mogelijkheden."

Een van de belangrijkste is dat er nu meer ruimte is om alle artikelen beter te presenteren. Dat de focus op voeding ligt merkt de klant bij het binnenkomen. Er zijn aantrekkelijke en overzichtelijke afdelingen voor alle eetmomenten van de dag: ontbijt, lunch, warme maaltijd en borrel. In alle opzichten is er meer aandacht voor vers en, voor zover dat mogelijk is, biologisch.

Daarnaast staan de medewerkers van alle afdelingen centraler dan voorheen. Dat zorgt voor directer contact met de klanten en is beslist een Plus-punt. Op de groenteafdeling worden vaak met dagprijzen gewerkt. De bedragen op de prijsschermen kunnen voortaan digitaal worden aangepast. De slijterij, een voorziening die Meerkerk niet had, is een échte aanwinst. Twaalf medewerkers hebben zowel een cursus sociale hygiëne als een training over productkennis gevolgd.

"Omdat we gelijktijdig met de winkel en de aanpassing van het plein te maken hadden is het voor de buitenwacht vaak rommelig geweest", vindt Versteeg. "Van de winkel is alleen het geraamte overgebleven. Van de vloer, plafond, verlichtingsplan, stellingen tot de (koel)vitrines: alles is splinternieuw. Er zijn dagen geweest dat we met wel zestig personeelsleden en bouwvakkers aan de slag waren. Met het nodige kunst- en vliegwerk is het gelukt om alles tijdig te realiseren."

De eerste 150 klanten kregen woensdagmorgen een mooie bos bloemen. De komende maand is er een openingscampagne met aanbiedingen. Via een viertal weekfolders vertellen diverse geportretteerde medewerkers de consument iets over hun afdeling en hun passie.